Κωνσταντίνος Μπλούχος: «Έντιμοι Δραμινοί επιχειρηματίες αντιστέκονται στη νοθεία με μόνο όπλο τους την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και εμπορεύονται»

0
2221
Μπλούχος

Ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος, βουλευτής Δράμας της Ν.Δ., στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το «ερανιστικό» αγροτικό Νομοσχέδιο, που κατέθεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Βορίδης, επικεντρώθηκε στην ανάγκη διαρκούς μέριμνας των εκάστοτε κυβερνώντων για την πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Επεσήμανε, ότι ο καιροσκοπισμός κι η δημαγωγία έχουν περισσέψει, με θύμα τον αθέατο κόσμο της αγροτιάς που κλυδωνίζεται από τις αστοχίες του πολιτικού κόσμου. Ο κ. Μπλούχος, εξήρε τη διαχειριστική επάρκεια, την ευελιξία και την ξεκάθαρη στοχοθεσία που επιδεικνύει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταθέτοντας νομοθετικές παρεμβάσεις και ξεκάθαρο στοργικό προσανατολισμό.
Τόνισε, ότι «η σημαντικότητα των μικρών βηματισμών στην ουσία της πορείας καταδεικνύει ότι γίνονται μεγάλα άλματα. Η πρόκλησή μας είναι να επιμείνουμε στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Να επιμείνουμε στα απλά πράγματα, δηλαδή σε εκείνα που θα αποτρέψουν την αποσπασματική νομοθέτηση και θα ωθήσουν στον εξορθολογισμό. Αυτό θα λειτουργήσει σαν πολλαπλασιαστής σε όλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες μελλοντικά».
Ο κ. Μπλούχος αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων εισαγωγής. Τα ελληνοποιημένα προϊόντα νοθεύουν την ποιότητα των παραγόμενων ελληνικών και μέσω αυτών ακυρώνεται συνολικά η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων Π. Ο. Π.. Μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα και αναφέρθηκε στο γάλα και το μέλι που παράγονται στη Δράμα. Εξήρε τον αγώνα έντιμων Δραμινών επιχειρηματιών οι οποίοι αντιστέκονται στη νοθεία με μόνο όπλο τους την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουν και εμπορεύονται, ανταγωνιζόμενοι όμως τις χαμηλές τιμές αμφιβόλου ποιότητας προϊόντων τα οποία είτε νοθεύονται με, είτε παράγονται εξ ολοκλήρου από εισαγόμενες γεωργοκτηνοτροφικές πρώτες ύλες.
Στη συνέχεια τόνισε τη σημασία εκπόνησης διαχειριστικών σχεδίων αειφορικής ανασυγκρότησης όπως εκείνα που αντίστοιχα κατέθεσαν, πριν λίγα χρόνια, τα τμήματα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας καθώς και το ομόλογο της Θράκης. Σχέδια που χάθηκαν στα συρτάρια της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Μπλούχος τόνισε ότι το να θάβεται η ποιότητα, η αξιοσύνη, ο κόπος και ο μόχθος της δημιουργικότητας για χάρη της ευτέλειας, αποτελεί την αποθέωση της παρακμής την καταδίκη της ποιότητας σε θάνατο. Προέτρεψε τους συναδέλφους του Βουλευτές να πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν. Στην κατακλείδα της ομιλίας του σημείωσε: «Αν δεν προσβλέψουμε ως Ελλάδα στην διαρκή βελτίωση, στην εσαεί αριστεία, δεν θα αποτινάξουμε την ημεδαπή μας κακομοιριά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ