Εγκρίθηκε πρόταση σύμβασης για το Φεστιβάλ Ταινιών

Η συμφωνία θα έχει ορίζοντα τριετίας με προϋπολογισμό 1,5 εκ ευρώ

0
2894

Εγκρίθηκε από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας η ομόφωνη πρόταση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης προκειμένου να συνεχιστεί και να αναβαθμιστεί ποιοτικά ο θεσμός του Φεστιβάλ.

Με την Προγραμματική Σύμβαση καθορίζεται ένα πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διατάξεις υλοποίησης της σύμβασης αυτής για την ανάπτυξη του θεσμού με άξονα την ετήσια διοργάνωση «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας» καθώς ο θεσμός εντάσσεται και δραστηριοποιείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όπως περιγράφεται στο προοίμιο της συμφωνίας.
Το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού εκτέλεσης της 3ετούς σύμβασης ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο ετήσιος προϋπολογισμός προβλέπεται στο ποσό των 500.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η Προγραμματική Σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της και είναι διάρκειας τριάντα έξι μηνών.
Όπως αναφέρεται στην πρόταση η σύμβαση αφορά: “Το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους επίσης με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Την διοργάνωση προ-φεστιβαλικών εκδηλώσεων με δράσεις σύγχρονου πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, το 10ημερο πριν την έναρξη. Την διοργάνωση κινηματογραφικών προβολών, σχετικών σεμιναρίων, εργαστηρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, εκθέσεων και λοιπών παράλληλων εκδηλώσεων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε όλη την Ελλάδα και διεθνών εκδηλώσεων για την υποστήριξη της κινηματογραφικής ταινίας μικρού μήκους. Την ανάπτυξη παράλληλων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του θεσμού μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ – Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας…
Στο πλαίσιο της σύμβασης το Υπουργείο Πολιτισμού, αναλαμβάνει την επίβλεψη υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης από όλα τα συμβαλλόμενα μέλη. Παρεμβαίνει σε περίπτωση που απαιτείται η συνδρομή άλλων φορέων του Δημοσίου τομέα για την υλοποίηση των στόχων της Προγραμματικής Σύμβασης και συντονίζει την απαιτούμενη διαδικασία συνεργασίας. Επιχορηγεί τον Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. για υλοποίηση των στόχων της Προγραμματικής Σύμβασης. Συνδράμει με κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση στην οργάνωση και υλοποίηση των στόχων του Φεστιβάλ. Συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης με εκπρόσωπο και έναν αναπληρωτή και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέλη σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης…
Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του αναλαμβάνει να επιχορηγεί τον Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ.Δ. για υλοποίηση των στόχων της Προγραμματικής Σύμβασης. Αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεριμνήσει για την άμεση και χωρίς προβλήματα ροή της χρηματοδότησης κατά το μέρος που αφορά τον ίδιο και ειδικότερα να εντάξει το απαιτούμενο ποσό της παρούσας σύμβασης στον προϋπολογισμό του Δήμου. Παρέχει κάθε τεχνική και διοικητική στήριξη για την καλύτερη εφαρμογή των έργων από την παρούσα προγραμματική σύμβαση. Συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης με εκπρόσωπο και έναν αναπληρωτή και συνεργάζεται με τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέλη σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Επίσης για την κάλυψη των κτηριακών αναγκών του Φεστιβάλ υποχρεούται να παραχωρεί, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις τους τους χώρους: α) τον κινηματογράφο «ΟΛΥΜΠΙΑ», β) τις υποδομές της καπναποθήκης στην οδό Περδίκα μετά την αξιοποίηση της, γ) το Παλαιό Δημαρχείο (αίθουσες εκθέσεων, γραφεία κλπ.), δ) τον Θερινό Κινηματογράφο, ε) το Συνεδριακό Κέντρο (και τις περιφερειακές αίθουσες αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας) στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ