Εκδήλωση για την «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων»

0
2230

Ο διευθυντής της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ, κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου της Δράμας.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ – Οικονομική Συμβουλευτική ΑΜΘ (ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και αρμόδια για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργάνωσαν, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας την εν λόγω ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση. Η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο διευθυντής της ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Μ.Θ, κ. Παναγιώτης Αρχοντίκης, “Η δράση αφορά μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής τους και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής τους ικανότητας. Το εργαλείο χρηματοδοτεί την αναβάθμιση των επιχειρήσεων με την έννοια της αγοράς εξοπλισμού, που θα ενδυναμώσει την ποιοτική παραγωγή του προϊόντος. Η ποιότητα των προϊόντων αποτελεί, το κυρίαρχο σημείο για την ανταγωνιστικότητά του, ειδικά σε μια εποχή που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και ανάγκη για την ποιοτική βελτίωση των προϊόντων που παράγει η χώρα. Απευθύνεται κυρίως σε μεταποιητικές επιχειρήσεις. Η εργαλειοθήκη είναι μέρος προγραμμάτων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014 -2020 και έρχεται να συμπληρώσει τα προηγούμενα που έχουν προκηρυχθεί, από το 2016 και μετά και ουσιαστικά είναι στέγασμα όλων αυτών των προγραμμάτων”.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» και οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τη δράση, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.
Η Δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.
Η «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» έχει προϋπολογισμό 400 εκ ευρώ για το σύνολο της χώρας και εκτιμάται ότι μέσω αυτού θα ενισχυθούν περίπου 7.000 επιχειρήσεις (σ.σ. υπολογίζεται η μέση επιδότηση στις 55.000 – 60.000 ευρώ) προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να στραφούν στις διεθνείς αγορές.
Πέραν των κριτηρίων και των επιλέξιμων δαπανών, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το πρόγραμμα αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται – κατά προτεραιότητα – στους εννέα τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στους τομείς:
†Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων
†Ενέργεια
†Εφοδιαστική Αλυσίδα
†Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
†Περιβάλλον
†Τουρισμός (επιλέξιμοι είναι αποκλειστικά οι ΚΑΔ 55.10 και 55.20)
†Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ)
†Υγεία
†Υλικά-Κατασκευές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!