Εκκρεμούν οι αποφάσεις για την ηχορύπανση

0
166

– Στα συρτάρια του δήμου μένουν επί ενάμιση μήνα οι προτάσεις της διαπαραταξιακής επιτροπής
– Τι προτάθηκε για την κλιμακωτή μείωση της παράτασης του ωραρίου όταν εντοπίζονται επαναλαμβανόμενες παραβάσεις στη Δράμα


 

Στα συρτάρια παραμένουν ακόμη οι προτάσεις της διαπαραξιακής επιτροπής του Δήμου Δράμας που συστάθηκε για το πρόβλημα της ηχορύπανσης από καταστήματα ψυχαγωγίας και εστίασης. Η επιτροπή κατέληξε σε προτάσεις και μάλιστα ομόφωνες μετά την τελευταία συνεδρίασή της που έγινε πριν ενάμιση μήνα περίπου.
Βέβαια οι προτάσεις αυτές δεν έφθασαν ακόμη στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα κληθεί να λάβει και τις σχετικές αποφάσεις. Το θέμα της καθυστέρησης της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες η υποψήφια δήμαρχος της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” κ. Παρθένα Κιόρτεβε, σημειώνοντας ότι ήδη έχουμε εισέλθει στο χειμώνα και το θέμα αυτό παραμένει σε εκκρεμότητα.
Το πρόβλημα της ηχορύπανσης και της όχλησης συγκεκριμένων περιοχών του αστικού ιστού
της πόλης είχε τεθεί από τον περασμένο Ιούλιο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, όπου κατέθεσαν τις απόψεις τους τόσο εκπρόσωποι των κατοίκων οι οποίοι υφίστανται όχληση όσο και εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας. Εκείνη η συζήτηση είχε οδηγήσει στην απόφαση σύστασης της διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία μετά από συναντήσεις με τους άμεσα ενδιαφερόμενους θα κατέληγε σε εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι προτάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν και κατατέθηκαν ήδη προς τον Δήμο προκειμένου να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που όπως όλα δείχνουν καθυστερεί για άγνωστους λόγους.
Ο κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή και μέλος της εν λόγω διαπαραταξιακής επιτροπής, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας είπε ότι αυτή συνεδρίασε δυο φορές, με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί πριν από ενάμιση περίπου μήνα. «Η επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους των παρατάξεων οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους των περιοχών όπου παρουσιάζεται πρόβλημα ηχορύπανσης αλλά και με κατοίκους των καταστημάτων εστίασης και των ζυθεστιατόρων. Υπήρξε μια εισήγηση, από τη Δημοτική Αρχή για την επίλυση του προβλήματος, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν καθώς προσέκρουαν στη νομοθεσία που υπάρχει ήδη. Η άποψη της παράταξής μας ήταν να υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι και να εφαρμόζεται ακριβώς αυτό που ορίζει ο νόμος για τα ωράρια και την ένταση της μουσικής. Αυτό είχαμε πει και στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας που ήταν παρών στη διαπαραταξιακή επιτροπή» τόνισε ο κ. Καλαιτζίδης.
Ο ίδιος εξήγησε ότι μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων η διαπαραταξιακή κατέληξε
σε πρόταση για επιβολή περισσότερων κυρώσεων σε περίπτωση συνεχόμενων παραβάσεων.
«Αν δηλαδή κάποιος είναι παραβάτης κατ’ επανάληψη θα τίθεται σε εφαρμογή μια διαδικασία που θα του μειώνει κλιμακωτά την παράταση ωραρίου που έχει πάρει πιο πριν από τον δήμο. Για παράδειγμα, το ωράριο αυτό μπορεί να μειώνεται μετά από τρεις παραβάσεις κατά μια ώρα, ενώ μετά από έξι παραβάσεις μπορεί να του αφαιρείται η παράταση ωραρίου κατά ένα έτος. Αυτή βέβαια ήταν η φιλοσοφία της ομόφωνης πρότασης. Η τελική μορφή της μπορεί να διαφέρει ως προς τις ποινές αυτές. Στην διάρκεια της συζήτησης για αυτή την πρόταση, οι καταστηματάρχες διαφωνούσαν αρχικά ενώ οι κάτοικοι ζητούσαν πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά για τον λόγο αυτό συστάθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να προτείνει κάτι που θα είναι και εφαρμόσιμο και σύννομο. Να προασπίσει και τα συμφέροντα των κατοίκων αλλά και να κρατήσει ισορροπίες με τους καταστηματάρχες».
Όπως ανέφερε ο κ. Καλαϊτζίδης, από τη στιγμή που το θέμα της ηχορύπανσης ήρθε στην επικαιρότητα και συστάθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή για να το εξετάσει και ήδη κατέληξε σε προτάσεις, δεν υπάρχει λόγος αυτές να μένουν στα συρτάρια και να μην τίθενται στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Αλλά αυτό είναι μια γενικότερη τακτική αναβλητικότητας που δείχνει πως η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τα πράγματα» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ