Εκλογές στην παράταξη “Project”: Η Παρθένα Κιόρτεβε και ο Γιάννης Δερμετζόγλου κατέθεσαν επίσημα την υποψηφιότητά τους

0
1185

-Αλ. Tσιαμπούσης: «Εμείς θεωρούμε ότι η θέση του υποψηφίου δημάρχου της παράταξης θα οδηγήσει και στον επόμενο Δήμαρχο Δράμας»

-Τι δήλωσαν στα «Χ» οι δυο, μέχρι στιγμής υποψήφιοι, Παρθένα Κιόρτεβε και Γιάννης Δερμετζόγλου

Λίγο πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου δημάρχου, βρίσκεται η δημοτική παράταξη “Project για τη Δράμα”. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, λήγει η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, ενώ στις 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη ψηφοφορία των μελών της παράταξης. Μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, είχαν κατατεθεί επίσημα δυο υποψηφιότητες και συγκεκριμένα της κ. Παρθένας Κίορτεβε και του κ. Γιάννη Δερμετζόγλου.

Οι δηλώσεις τους είχαν κατατεθεί εγγράφως την προηγούμενη εβδομάδα, με τελευταία αυτή του κ. Δερμετζόγλου. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ανάδειξης νέου υποψηφίου δημάρχου της παράταξης άνοιξε μετά τη δήλωση του Αλέξανδρου Τσιαμπούση ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για τις δημοτικές εκλογές του 2023.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Αλ. Τσιαμπούσης είπε ότι τόσο η κ. Παρθένα Κιόρτεβε, όσο και ο κ. Γιάννης Δερμετζόγλου είναι δυο μέλη που αγωνίζονται με την παράταξη από το 2014, και συμπλήρωσε ότι: «Ο καθένας από τους δυο έχει τη δική του επαγγελματική και κοινωνική πορεία, καθώς και τη θέληση να βοηθήσει την παράταξη. Για τον λόγο αυτό μπαίνουν στη διαδικασία να διεκδικήσουν την πολύ σημαντική θέση του υποψηφίου δημάρχου, που εμείς θεωρούμε ότι θα οδηγήσει και στον επόμενο Δήμαρχο Δράμας. Και οι δύο υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί ότι την επόμενη ημέρα, (όπως έγινε και με τους δυο υποψηφίους που είχαμε το 2014) θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και θα στηρίξουμε την παράταξη για τις εκλογές του 2023».

 

Π. Κιόρτεβε: «H παράταξη θα παραμείνει ενωμένη και συμπαγής, με αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της»

Σε δηλώσεις της στα «Χ» η κ. Παρθένα Κιόρτεβε ανέφερε ότι: «Μετά την απόφαση του επικεφαλής της παράταξης, του Αλέξη Τσιαμπούση, να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, μια απόφαση που πάρθηκε με μοναδικό γνώμονα την επιθυμία για την καλύτερη δυνατή πορεία της παράταξης  στις επόμενες εκλογές, προχωράμε προς τη γενική συνέλευση προκειμένου να αναδείξουμε τον νέο/ νέα υποψήφιο δήμαρχο Δράμας. Είναι αλήθεια ότι η απόφαση του Αλέξη έχει προκαλέσει μια τεράστια έκπληξη στην κοινωνία της Δράμας, η οποία δεν μπορεί να αντιληφθεί ακόμα, πως λειτουργούν τα μέλη της δικής μας παράταξης.

Γιατί εμείς, τα μέλη του “Project για τη Δράμα”, έχουμε ως πρωταρχικό μας μέλημα την επιτυχημένη πορεία της παράταξης μας και την επίτευξη του επιθυμητού στόχου για αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο Δράμας και όχι τις προσωπικές φιλοδοξίες του εκάστοτε υποψηφίου δημάρχου μας.

Όντας μέλος της παράταξης από το 2014 και ταυτισμένη πλήρως με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει, θα είμαι μια από τους υποψηφίους, που θα ζητήσω τη ψήφο των μελών και των φίλων της παράταξης, αλλά και όλων των Δραμινών πολιτών καθώς πρόκειται για μια ανοιχτή ψηφοφορία στο ευρύ κοινό.

Πιστεύω ότι ως προσωπικότητα, με τη στάση ζωής μου και τις αξίες και ιδανικά, που πρεσβεύω, θα δώσω στην παράταξη τη δυνατότητα αφ’ ενός μιας ευρείας διεύρυνσης της εκλογικής της βάσης, αφ’ ετέρου θα μπορέσω να κινητοποιήσω όλους εκείνους τους απογοητευμένους Δραμινούς και τις Δραμινές, που παραμένουν και αγωνίζονται σε αυτήν την πόλη, τους νέους που την έχουν εγκαταλείψει, τους ηλικιωμένους που πραγματικά υποφέρουν και θα τους εμφυσήσω το όραμα μου για το μέλλον της πόλης, στο οποίο πρωταρχικό μου μέλημα θα είναι ο άνθρωπος.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητου εκλογικού αποτελέσματος , η παράταξη θα παραμείνει ενωμένη και συμπαγής, με αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της και ευχόμενη καλή επιτυχία στους συνυποψηφίους μου, δεσμεύομαι για την άψογη μετεκλογική μας συνεργασία προς όφελος της παράταξης αλλά και των Δραμινών πολιτών».

 

Γ. Δερμετζόγλου: «O επόμενος ή η επόμενη υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης, θα έχει την αμέριστη στήριξη όλων των υπολοίπων»

Γιάννης Δερμετζόγλου

Μιλώντας στα «Χ» ο κ. Γιάννης Δερμετζόγλου επεσήμανε ότι, κατόπιν ωρίμου σκέψεως και συζήτησης με την οικογένεια του κατ’ αρχάς αλλά και τους φίλους και τους συνεργάτες του, αποφάσισε αυτή τη χρονική στιγμή, που το Project αλλάζει σελίδα, να ανέβει “ένα σκαλί παραπάνω” προκειμένου όπως είπε να μην είναι απλά ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος όπως τις δυο προηγούμενες φορές.

«Θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μας, ώστε μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών που έχουμε την Κυριακή 13 Μαρτίου, να διεκδικήσω τα ηνία της παράταξης» είπε ο κ. Δερμετζόγλου, για να τονίσει στη συνέχεια ότι: «Η διαδικασία που ακολουθεί η παράταξή μας θεωρώ ότι είναι η πιο δημοκρατική που θα μπορούσε να υπάρξει. Διότι υπάρχει η δυνατότητα εκλογής του επικεφαλής από την βάση της παράταξης. Πάντως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, το δηλώνω δημόσια, ότι ο επόμενος ή η επόμενη υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης θα έχει την αμέριστη στήριξη όλων των υπολοίπων.  Σε ότι αφορά την προοπτική για τις δημοτικές εκλογές του 2023, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένας οργασμός ανακοινώσεων. Ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου, που αναμένεται να ανακατέψει την τράπουλα. Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια ότι η δική μας παράταξη θα πάψει να έχει προοπτική διεύρυνσης».

Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία την Κυριακή 13 Μαρτίου

Πρέπει να σημειωθεί ότι, την Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας (Αίθουσα Αντώνης Παπαδόπουλος) θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης Project για τη Δράμα, με μοναδικό θέμα την εκλογή υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Εκεί θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για τον νέο υποψήφιο δήμαρχο της παράταξης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις ομιλίες του επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρου Τσιαμπούση και των υποψηφίων των εκλογών καθώς και τις τοποθετήσεις των μελών της παράταξης.

Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της παράταξης αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

-Μέλη ή φίλοι της παράταξης εγγράφονται έως και την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης με ηλεκτρονική ή έγγραφη αίτηση και αποκτούν δικαίωμα ψήφου, όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας. Ακόμη και τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη και οι ήδη εγγεγραμμένοι φίλοι της παράταξης θα πρέπει να επανεγγραφούν, συμπληρώνοντας είτε ηλεκτρονικά είτε στο χώρο διεξαγωγής της ΓΣ την ειδική φόρμα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι δημότες Δράμας, που εγγράφηκαν μέλη ή φίλοι της παράταξης ως και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, καταβάλλοντας τα μεν μέλη 10€ οι δε φίλοι 5€.

Η ψηφοφορία θα λάβει μέρος στον χώρο διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης (Δημοτικό Ωδείο Δράμας) από τις 12.00 ως και τις 17.00 την Κυριακή 13 Μαρτίου. Παράλληλα με την δια ζώσης ψηφοφορία, θα διεξαχθεί και ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του συστήματος ΖΕΥΣ, κατά την ίδια μέρα και ώρες με την δια ζώσης ψηφοφορία. Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, θα πρέπει να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 14.00 συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την ειδική φόρμα εγγραφής μέλους και φίλου και επιλέγοντας υποχρεωτικά το πεδίο όπου αναφέρεται ότι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Το ποσό των 10€ για τα μέλη και 5€ για τους φίλους πρέπει επίσης να καταβληθούν ως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου και ώρα 14.00 μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Eurobank με αριθμό ΙΒΑΝ GR9602602500000070200647577.

Πληροφορίες για τον τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσταλούν με email σε όσους δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η ειδική φόρμα εγγραφής μέλους ή φίλου της παράταξης υπάρχει στην ιστοσελίδα (www.projectdrama2020.gr) και στη σελίδα του Facebook της παράταξης (Project για τη Δράμα).

Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ορίστηκε η Βασιλική Κασάπη με αναπληρωτή πρόεδρο τον Μάκη Καραγιαννίδη και μέλη τους Νίκο Αβραμίδη και Θοδωρή Παρασίδη, με αναπληρωματικά μέλη τους Σταύρο Κουρσακλή και Θεοδοσία Βασιλειάδου.

Κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την εξάπλωση του covid-19.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ