«Ψηφίζουμε Βώλακα» και για το καλοκαίρι

0
3226

-Μια ξεχωριστή και πλήρης πρόταση καλοκαιρινών διακοπών

-Το καλλιτεχνικό χωριό Volax (Βώλαξ)- Village of culture-art experience γίνεται πραγματικότητα

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, να αναδείξει τον Βώλακα ως κέντρο τέχνης και πολιτισμού είναι ήδη σε εξέλιξη από τον Δήμο Νευροκοπίου και την  ΑΜΚΕ Artorro. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, ανάμεσα στα επιβλητικά λατομεία, το πυκνό δάσος, τα άγρια άλογα και μια ανάσα πριν το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού, φέτος το καλοκαίρι από τις 25 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου θα πάρει ζωή για πρώτη φορά το καλλιτεχνικό χωριό Volax (Βώλαξ)- Village of culture-art experience. Για δύο εβδομάδες ο Βώλακας θα φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μουσικής, χορού και όχι μόνο με στόχο να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ των τεχνών της Δύσης και της Ανατολής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τους διοργανωτές, οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια-μαθήματα συνολικής διάρκειας 24 ωρών με τους αγαπημένους τους καθηγητές, θα έχουν τη δυνατότητα:

-Να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλο όγκο γνώσης σε σύντομο χρονικό διάστημα

-Να ζήσουν για 5 ημέρες μαζί με τους δασκάλους και συμμαθητές τους αλληλεπιδρώντας δημιουργικά

-Να απολαύσουν την ήρεμη ζωή του χωριού

-Να ξεκουραστούν από τη ζέστη του καλοκαιριού στον δροσερό Βώλακα

-Να περπατήσουν στη φύση

-Να παρακολουθήσουν πολλές συναυλίες και παράλληλες δράσεις

-Να φέρουν μαζί τους φίλους ή την οικογένεια τους

-Να απασχοληθούν οι συνοδοί κάνοντας άλλες παράλληλες δράσεις

-Να απασχοληθούν τα παιδιά στο κέντρο απασχόλησης με δωρεάν δράσεις 6 ώρες την ημέρα

-Να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα και να προμηθευτούν ντόπια προϊόντα

Η διοργάνωση του 2022 αποτελεί ξεχωριστή και πλήρη πρόταση καλοκαιρινών διακοπών,  μοναδική σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ο Βώλακας είναι ένα χωριό πολύ φιλικό προς οικογένειες καθώς λόγω της πολυτεκνικής παράδοσής του, τα παιδιά αποτελούν επίκεντρο για τους κατοίκους. Οι συμμετέχοντες γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους απερίσπαστοι γνωρίζοντας πως τα παιδιά τους θα απασχολούνται με ασφάλεια από τις παιδαγωγούς στο κέντρο απασχόλησης που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Επίσης το χωριό είναι φιλικό προς Α.ΜΕ.Α αφού όλοι οι δρόμοι και τα ξενοδοχεία είναι κατάλληλοι και προσβάσιμοι για τα ειδικά οχήματα.

 

Η Δυτική και η Ανατολική εβδομάδα δράσεων

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων η «Δυτική εβδομάδα» αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Ιουλίου με την τελική συναυλία και το Βωλακιώτικο γλέντι. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 30 Ιουλίου, θα ακολουθήσει το σεμινάριο τοπικών οργάνων. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια πιάνου, κιθάρας, βιολοντσέλου, σύγχρονου χορού, βιολιού για όλα τα επίπεδα, jazz πνευστών, κοντραμπάσου, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης. Παράλληλα θα διεξάγεται πρωινή Hatha Yoga. Κάθε βράδυ, μετά το πέρας των εργαστηρίων θα πραγματοποιούνται στην πλατεία του χωριού και σε άλλους χώρους, συναυλίες και άλλες παράλληλες δράσεις.

Η «Ανατολική εβδομάδα» αρχίζει το απόγευμα της Δευτέρας 1 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου με την τελική συναυλία και το Βωλακιώτικο γλέντι. Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 6 Αυγούστου, θα ακολουθήσει το εργαστήριο παρουσίασης παραδοσιακών τοπικών οργάνων. Στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια παραδοσιακών κρουστών, τοξοτών οργάνων, παραδοσιακών πνευστών, τραγουδιού, βυζαντινής μουσικής και ψαλτικής τέχνης, παραδοσιακού χορού, ούτι και κανονάκι. Παράλληλα θα διεξάγεται πρωινή Hatha Yoga κι άλλες δράσεις. Κάθε βράδυ, μετά το πέρας των εργαστηρίων θα πραγματοποιούνται στην πλατεία του χωριού και σε άλλους χώρους, συναυλίες και άλλες παράλληλες δράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ