Εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ.: Περισσότερα από1.200 άτομα ψήφισαν χθες στη Δράμα

0
1806

– Ευγ. Χαρίσκου: «H προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη και αυτό είναι το ευχάριστο»
– Χ. Κεφαλίδου στα «Χ»: «Tο μήνυμα που δίνει η μεγάλη συμμετοχή, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει»

Με πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση, με περισσότερους από 1.200 φίλους και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στην πόλη της Δράμας, πραγματοποιήθηκε χθες και στη Δράμα, η εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Η διαδικασία άρχισε στις 7 το πρωί και κράτησε μέχρι τις 8 το βράδυ, μετά από χρονική παράταση μιας ώρας, και μέχρι να ψηφίσουν και όλοι οι παρευρισκόμενοι, καθώς ο κόσμος στα εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα παρουσίαζε ουρές αναμονής καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Τα ελάχιστα προβλήματα που υπήρξαν εντοπίστηκαν κυρίως στην συνδεσιμότητα με το διαδίκτυο για κάποια λεπτά της ώρας, αλλά αποκαταστάθηκαν γρήγορα. Τα πρώτα αποτελέσματα ξεκίνησαν να ανακοινώνονται αργά χθες το βράδυ με τα τελικά να αναμένονται να ανακοινωθούν τα ξημερώματα.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί με προσέλευση ρεκόρ, που ξεπέρασε κατά πολύ τη συμμετοχή του 2017, όπου είχαν ψηφίσει 212.000. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός καθώς προσερχόντουσαν περίπου 500 πολίτες το λεπτό ανά τη χώρα.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ανεβασμένη συμμετοχή κυρίως στην περιφέρεια, σε σχέση με το 2017.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στη Δράμα, κα Ευγενία Χαρίσκου, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία κύλησε ομαλά και σημείωσε ότι: «H προσέλευση του κόσμου είναι πάρα πολύ μεγάλη και αυτό είναι το ευχάριστο. Μόνο στην πόλη της Δράμας υπολογίζουμε ότι ψήφισαν περισσότεροι από 1200 πολίτες. Είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους των υποψηφίων προέδρων. Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι άξια στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, έχουν εργαστεί μια ζωή για τον πολιτικό μας χώρο και εγγυώνται την ενότητα του κινήματος, όπως και όλοι εμείς. Οι διαδικασίες μας στηρίζονται σε δυο βασικές αρχές, η μία είναι ότι ο πολίτης μπορεί να εκφραστεί μέσα από αυτές ιδεολογικά και πολιτικά και κατόπιν εκλογικά. Η δεύτερη βασική αρχή της διαδικασίας είναι ότι ο πολίτης μπορεί να αλλάζει άποψη και αυτό πρέπει να γίνεται σεβαστό. Εκεί στηρίζεται και η δημοκρατικότητα του πολιτικού μας χώρου. Όποιος συμμετέχει στη διαδικασία μπορεί να είναι είτε μέλος είτε φίλος του κινήματος. Η συμμετοχή είχε ένα συμβολικό αντίτιμο για την κάλυψη των εξόδων της διαδικασίας, ύψους 3 ευρώ. Αυτό ίσχυε μόνο για την πρώτη Κυριακή και εφόσον υπάρξει και δεύτερη Κυριακή τότε δεν θα χρειαστεί να πληρώσει κανείς. Ωστόσο υπάρχει η προϋπόθεση να έχει ψηφίσει κάποιος την πρώτη Κυριακή για να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει και τη δεύτερη».
Όπως είπε η γραμματέας του κινήματος, για τις ανάγκες της εκλογικής διαδικασίας, στήθηκαν δυο κάλπες στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, 1 κάλπη στο δημαρχείο του Κ. Νευροκοπίου, 1 κάλπη στο δημαρχείο της Προσοτσάνης, 2 κάλπες στον Δήμο Δοξάτου (στο ΚΑΠΗ Καλαμπακίου και στο ΚΑΠΗ Αγίου Αθανασίου) και 2 κάλπες στον Δήμο Παρανεστίου (στο δημαρχείο του Παρανεστίου και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Νικηφόρου).
Οι ψηφοφόροι ψήφισαν σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο τοποθετώντας σταυρό σε έναν από τους έξι υποψηφίους για την προεδρία του κινήματος οι οποίοι είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου και Παύλος Χρηστίδης.
«Υπήρξε μεγάλη προσέλευση και στη Δράμα αλλά και πανελλαδικά» τόνισε από την πλευρά της στα «Χ», η Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Δράμα, Χαρά Κεφαλίδου, και συμπλήρωσε: «Yπήρξε κόσμος που προσήλθε από τις 7 το πρωί με το άνοιγμα της κάλπης. Η μεγάλη συμμετοχή και μαζικότητα ήταν το πρώτο στοίχημα που έπρεπε να κερδίσουμε. Μεγάλη συμμετοχή σημαίνει ότι πλέον η κοινωνία αισθάνεται ότι ο χώρος και το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που τους αφορά. Επίσης με αυτό τον τρόπο σπάνε οι μηχανισμοί και δίνει ένα σήμα ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Θεωρούμε ότι αυτός ο πολιτικός χώρος, μετά από δέκα χρόνια κρίσης και δυο χρόνια πανδημίας, αξίζει να είναι αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τη ΝΔ και από τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφεται και πάλι στο ΠΑΣΟΚ, και νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που δίνει η μεγάλη συμμετοχή, ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Δράμα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ