Εκσφενδονίζονται χαλίκια από τις πρόχειρες αποκαταστάσεις των έργων του φυσικού αερίου

0
268

– Μέσα στη σκόνη ζουν καθημερινά οι κάτοικοι των οδών Παλαιολόγου και Περικλέους
– «Δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα παράθυρα. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα στα καταστήματα. Πνιγόμαστε»


 

Σοβαρό πρόβλημα με τη ρύπανση, τη σκόνη που εισπνέουν και τα χαλίκια που εκσφενδονίζονται από τις πρόχειρες αποκαταστάσεις μετά τα έργα του φυσικού αερίου, αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι, επαγγελματίες, διερχόμενοι ακόμη και οδηγοί που περνούν από την διασταύρωση των οδών Παλαιολόγου και Περικλέους σε καθημερινή βάση.
Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν έχει γίνει ασφαλτόστρωση, όπως και σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα και φυσικά δυσφορία και αγανάκτηση από την κατάσταση που επικρατεί.
Το πρόβλημα έχουν αναφέρει πολλοί κάτοικοι της περιοχής που ενώ προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και τους υπευθύνους των έργων δεν κατόρθωσαν να επισπεύσουν την λύση των προβλημάτων και βρίσκονται ακόμη σε αναμονή για την αποκατάσταση του δρόμου. Πιθανότατα όπως πληροφορήθηκαν θα περιμένουν αρκετά ακόμη, προκειμένου να γίνει ασφαλτόστρωση και να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, καθώς η όποια αρμόζουσα λύση δεν αναμένεται να δοθεί πριν από το Πάσχα.
Ο κ. Στέλιος Σαββίδης, επαγγελματίας της περιοχής και ιδιοκτήτης pet-shop, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας λέει ότι τα έργα του αερίου στην περιοχή άρχισαν την Καθαρά Δευτέρα, ολοκληρώθηκαν σε μια εβδομάδα αλλά εδώ και τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι της περιοχής όπως και οι επαγγελματίες ζουν μια καθημερινότητα γεμάτη, χώματα, σκόνη και χαλίκια που εκσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση από το πέρασμα των αυτοκινήτων. «Η σκόνη είναι απίστευτα αυξημένη, εξηγεί για να προσθέσει: “Η σκόνη ανεβαίνει ψηλά και το πρόβλημα φθάνει μέχρι και τους υψηλούς ορόφους των πολυκατοικιών της περιοχής. Προσωπικά ποτίζω το δρόμο καθημερινά για να μπορέσω να ανοίξω για μια ώρα την πόρτα του καταστήματος. Υπάρχει μεγάλη αναπνευστική ενόχληση από τη σκόνη αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι γιατί τα χαλίκια που έχουν στρώσει πρόχειρα μετά το τέλος των εργασιών, εκσφενδονίζονται παντού. Έπρεπε τουλάχιστον να έχουν βάλει κάποιο άλλο υλικό. Από την περιοχή περνούν καθημερινά και πολλοί πεζοί και παιδιά διότι βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης. Αν συμβεί κάτι από τα χαλίκια που εκσφενδονίζονται ποιος θα είναι υπεύθυνος; Θα φταίει πάλι η κακιά η ώρα; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».
Όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής, έχουν επικοινωνήσει 2 ή 3 φορές με τους εργολάβους των έργων ζητώντας να μάθουν πότε θα αποκατασταθεί πλήρως το οδόστρωμα στην περιοχή. Η απάντηση που πήραν όπως είπαν ήταν «Σύντομα». Βέβαια ο καιρός περνά και ενώ βαδίζουμε στο μέσον της άνοιξης τα προβλήματα συνεχίζονται και ασφαλτόστρωση δεν έχει γίνει. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί και στον δήμο της Δράμας, αλλά η απάντηση που παίρνουν όπως λένε, είναι ότι οι αποκαταστάσεις μετά τα έργα ανήκουν στην ευθύνη των εργολάβων. Κάτοικοι και επαγγελματίες φοβούνται ότι αν πιάσουν οι ζέστες και οι αποκαταστάσεις δεν έχουν γίνει, τότε το πρόβλημα στην περιοχή θα είναι πραγματικά αφόρητο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ