Εκτινάχθηκε πάλι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Δράμα

0
5775

-61 κρούσματα χθες, μόνο μέχρι το μεσημέρι, σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δράμας

-Άνοδος των θετικών περιστατικών και στα σχολεία του Νομού τις τελευταίες ημέρες

 

Αυξήθηκαν, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και μετά τη μερική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων, τα κρούσματα στη Δράμα. Ενδεικτική είναι η εκτίναξη του ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων από τα 67 που ήταν τη Δευτέρα, την Τρίτη ανέβηκαν στα 189! Ανάλογη είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Δράμας, κυρίως σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα εντός της πόλης. Δέκα επτά κρούσματα σε μαθητές και οκτώ κρούσματα σε καθηγητές υπήρχαν χθες Τετάρτη μόνο στο 2ο ΕΠΑ.Λ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Πέραν αυτών, χθες το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης σε τέσσερα τμήμα των 25 ατόμων μόνο στα ΕΠΑ.Λ.

Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος για θέματα covid της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Γιώργος Μπαντής, είπε χθες ότι «Δυστυχώς μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων προστασίας, είναι εμφανές ότι καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Χθες Τετάρτη, μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν εντοπιστεί 50 κρούσματα σε μαθητές και 11 κρούσματα σε καθηγητές, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφονται εντός της πόλης και ειδικότερα στα ΕΠΑ.Λ. ενώ την Τρίτη εντοπίστηκαν 40 κρούσματα σε μαθητές και 8 σε καθηγητές. Η άνοδος των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι εμφανής αφού, την περασμένη Παρασκευή εμφανίστηκαν στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας 33  κρούσματα, την Πέμπτη 22 κρούσματα, την Τετάρτη 44 κρούσματα, την Τρίτη 29 κρούσματα και τη Δευτέρα 23 κρούσματα».

Όπως είπε ο κ. Μπαντής, δυστυχώς η χαλάρωση των μέτρων και ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του τριημέρου έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Ανάμεσα σε άλλα, εξήγησε ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και σε έναν ακόμη λόγο, ότι δεν γίνονται σωστά τα σελφ τεστ. «Δυστυχώς κάποιοι δεν τα κάνουν και δηλώνουν ότι τα έκαναν. Κάποιοι άλλοι έχουν συμπτώματα και δεν τα δηλώνουν στην ώρα τους. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν σελφ τεστ δυο φορές την εβδομάδα, δηλαδή Τρίτη και Πέμπτη. Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτά τα σελφ τεστ γίνονται και στην πραγματικότητα, ανεξάρτητα από τι δηλώνεται. Κάποιοι μάλιστα δεν σπεύδουν καν να τα προμηθευτούν. Εμείς ως υπεύθυνοι, φροντίζουμε να προμηθευόμαστε σελφ τεστ τα οποία τα δίνουμε στα σχολεία για να υπάρχουν διαθέσιμα σε περίπτωση ανάγκης. Γιατί όταν παρουσιαστεί κρούσμα δίνουν πρόσθετα σελφ τεστ, για να ελέγξουν την κατάσταση. Από την τελευταία παραγγελία του Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έχουμε διαθέσει με αυτό τον τρόπο 5.000 σελφ τεστ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα ήταν λιγότερα χθες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, όπου εμφανίστηκαν 4 κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και 5 σε μαθητές των σχολείων, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ