ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ 3-0…Νίκησε η ανθρώπινη θέληση

0
1671

Ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει διεξήχθη στην Νέα Αμισό, εκεί που η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων φιλοξένησε την αντίστοιχη του Ισραήλ.
Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από δυο χιλιάδες φίλαθλοι για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια των διεθνών μας. Σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα το παρών έδωσαν δύο ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το 2004 το Euro στην Πορτογαλία.
Ο λόγος για τον «Τυπάρα» του Ελληνικού ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη που συμμετείχε σαν διεθνής σε 2 Μουντιαλ και 3 Euro με τα χρώματα της Εθνικής. Όπως επίσης το παρών έδωσε και ο αρχηγός της Ελλάδας το 2004 και νυν ευρωβουλευτής ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Αυτός ο μεγάλος σημαντικός αγώνας διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Τοπικής Διοίκησης Δράμας (ΙΡΑ) της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Δράμας «ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) Νομού Δράμας.
Επίσης χόρεψαν πριν την έναρξη της αναμέτρησης οι πολιτιστικοί σύλλογοι: α) Νέας Αμισσού , β) Πανοράματος, γ) Εβριτών Νομού Δράμας και δ) Βώλακα. Ενώ συμμετείχε και η φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, που πέρα από τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών, κατά την είσοδο της έπαιξε και το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με την εθνική μας ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο και να μην αφήνει πολλά περιθώρια στην εθνική από το Ισραήλ. Η Ελλάδα κέρδισε με 3-0 με γκολ των Δραμινών Μαρίγκο και Πανίδη που καταχειροκροτήθηκαν από τους φιλάθλους όπως επίσης σκόραρε και ο Γρημάκης για την Εθνική.

Δήλωση Καδδά Παναγιώτη εκπρόσωπου τύπου της Εθνικής Ελλάδος:
Η Εθνική ομάδα των ακρωτηριασμένων είναι μια ομάδα η οποία αφορά άτομα που έχουν αναπηρία στο κάτω άκρο. Αυτή την στιγμή αποτελείται από 16 αθλητές – Ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ακόμα λίγκα υπάρχουν κινήσεις όμως από πολλά σωματεία για να δημιουργηθεί κάτι στο μέλλον. Έχουμε προκριθεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Κρακοβία.
Κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι στην Δράμα για να μαζέψουμε βαθμούς για να έχουμε καλύτερη κλήρωση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή είμαστε στο τρίτο γκρούπ δυναμικότητας και στόχος μας είναι να φτάσουμε στο δεύτερο μέχρι την κλήρωση.
Αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν να προσπεράσουν και να κατανικήσουν την αναπηρία που έχουν και προσπαθούν διπλά. Είναι ένα επίπονο άθλημα γιατί απαιτεί χρήση πατερίτσας. Όπως καταλαβαίνετε είναι πάρα πολύ δύσκολο να τρέχεις με πατερίτσα στο γήπεδο αλλά οι παίκτες της εθνικής τα δίνουν όλα στο γήπεδο καθώς έχουν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και παίρνουμε δύναμη και εμείς από αυτούς.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία εδώ στην Δράμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες διοργανώσεις που έχουμε πάρει μέρος και μπορώ να πώ ότι είναι ανώτερη σε πολλά επίπεδα.

Δημήτρης Μπουτζέκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!