Εμφανίζουν σταθερότητα τα κρούσματα στη Δράμα

0
5442

– Σταθερά, αλλά ακόμα υψηλά τα κρούσματα στα σχολεία του νομού, με τουλάχιστον 80 επιπλέον από τη χθεσινή μέρα
– Τι λένε στα «Χ» οι: Όλ. Βασιλείου, Γ. Μπαντής και Μ. Γκογκάκη


 

Τουλάχιστον 80 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες, Δευτέρα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δράμας. Ο αριθμός είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, αλλά φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές παρουσιάζεται μία σταθερότητα τής κατάστασης σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας στα σχολεία του Νομού Δράμας.
Σταθερότητα φαίνεται να εμφανίζουν οι δείκτες και στα ημερήσια κρούσματα του γενικού πληθυσμού στη Δράμα τις τελευταίες ημέρες, αν και αυτό δεν επιτρέπει ακόμα ψήγματα αισιοδοξίας, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι υψηλά, σύμφωνα με τους γιατρούς.
Ειδικότερα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος για θέματα covid της Δ.Δ.Ε. Δράμας, κ. Γιώργος Μπαντής, διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 34 κρούσματα σε μαθητές και 3 σε εκπαιδευτικούς μέχρι και τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εμφανίστηκαν σε σχολεία εντός της πόλης και στις περιοχές του Αγίου Αθανασίου και του Καλαμπακίου. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να ανασταλεί η λειτουργία σχολικών τμημάτων λόγω των κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν. Η κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίαζε μια σταθερότητα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντής.
Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα, τη Δευτέρα καταγράφηκαν τουλάχιστον 45 κρούσματα. Ειδικότερα, 40 κρούσματα σε μαθητές και 5 σε εκπαιδευτικούς, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον, όπως είπε στα «Χ» η υπέυθυνη για θέματα covid της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Μ. Γκογκάκη.

Η πορεία της πανδημίας στον Νομό Δράμας
Για την πορεία της πανδημίας στον Νομό Δράμας τις τελευταίες ημέρες, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, κα Όλγα Βασιλείου, είπε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και πρόσθεσε: «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι έχει βαλτώσει λίγο το κομμάτι των εμβολιασμών, γιατί αυτοί οι οποίοι έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση είναι ένα μικρό ποσοστό. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει επηρεαστεί και πολλοί ίσως σκέφτονται ότι θα νοσήσουν ούτως ή άλλως και άρα γιατί να πάνε να εμβολιαστούν. Επίσης, είναι και πολλοί που έχουν χάσει την τρίτη δόση του εμβολίου και στο μεσοδιάστημα έχουν νοσήσει».
Όπως είπε η κα Βασιλείου, πλέον τίθεται και ένα θέμα σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά νόσησης. «Υπάρχει ένα θέμα για το αν μπορούμε να βγάλουμε για δεύτερη φορά πιστοποιητικό νόσησης από το σύστημα. Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι, επειδή υπάρχει μία μεγάλη διασπορά και στην μαθητική κοινότητα, με ρωτούν οι γονείς πώς αυτά τα παιδιά μπορούν να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης. Αυτοί που είναι ανεμβολίαστοι, ανεξάρτητα αν είναι μαθητές ή όχι, πρέπει να κάνουν μοριακό έλεγχο PCR. Αυτό είναι ένα επιπλέον κόστος για την οικογένεια».
Σε ερώτηση για το εάν η σταθερότητα των κρουσμάτων στη Δράμα επιτρέπει αισιοδοξία, η κα Βασιλείου επεσήμανε: «Τα κρούσματα κινούνται σε σταθερά επίπεδα. Θα ήμουν αισιόδοξη αν έβλεπα ότι από την άλλη πλευρά αυξάνονται τα ραντεβού για εμβολιασμό. Αυτό ή θα πρέπει να το αλλάξουμε ή να προσέξουμε πάρα πολύ. Η χαλάρωση των μέτρων που ακούσαμε ότι θα ισχύσει, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά. Γιατί, μαζί με την χαλάρωση των μέτρων έρχεται και η δική μας χαλάρωση, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, τις αποστάσεις κτλ.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!