Εμπαιγμός των κατοίκων του Κάτω Νευροκοπίου με το επίδομα θέρμανσης

0
4616

Αναφορές κατέθεσαν στον Υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χαρά Κεφαλίδου σχετικά με το ύψος του επιδόματος θέρμανσης για τους κατοίκους της περιοχής του Κάτω Νευροκοπίου.
Αναλυτικά:

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέθεσε Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, την επιστολή του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου με την οποία εκφράζει την λύπη και την οργή των δημοτών της ακριτικής αυτής περιοχής του νομού Δράμας για το ύψος του επιδόματος θέρμανσης που τους χορηγείται και ζητούν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του.
Αναλυτικά ακολουθεί η Αναφορά όπως κατατέθηκε: «Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, ενώ όλοι γνωρίζουν στην Ελλάδα ότι η περιοχή τους αποτελεί τη «Σιβηρία» της Ελλάδας και είναι συνώνυμο της παγωνιάς και του χιονιού, εν τούτοις τα κριτήρια που τέθηκαν από το υπουργείο με τα οποία εξομοιώνονται όλες οι θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών, δεν διακρίνουν μεταξύ του -14 βαθμών που βιώνουν οι κάτοικοι του Νευροκοπίου και των άλλων περιοχών.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αναφέρεται στην επιστολή, η μέση οικογένεια στο Νευροκόπι Δράμας να λάβει επίδομα κάτω των 300 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από το μισό του ανώτατου ορίου των 650 ευρώ, το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο, με βάση τους συντελεστές που έχουν τεθεί, να το εισπράξει κάποιος.
«Ο κάτοικος της περιοχής μας αισθάνθηκε έναν εμπαιγμό, μια εξαπάτηση και αναζητά από σας το δίκιο του και την υποστήριξη», τονίζει ο δήμαρχος στην επιστολή του.
Με δεδομένο το αίσθημα αδικίας και τον εμπαιγμό των κατοίκων του Νευροκοπίου, ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό Οικονομικών να λάβει μέτρα και να ικανοποιήσει το αίτημα για τροποποίηση των κριτηρίων χορήγησης και αύξηση του ποσού του επιδόματος θέρμανσης στην συγκεκριμένη περιοχή».

Αναφορά κατέθεσε η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή δημοσιεύματα στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι το οποίο όμως δεν αρκεί να καλύψει ούτε το 10% του κόστους θέρμανσης ειδικά στην περιοχή τους που κάθε χειμώνα δοκιμάζεται από πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για ένα επτάμηνο.
Αναλυτικά η Αναφορά συμπεριλαμβάνει: «Έντονα αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι σχετικά με το επίδομα θέρμανσης που δικαιούνται να λάβουν, διότι δεν αρκεί να καλύψει ούτε το 10% του κόστους θέρμανσης και ειδικά στην περιοχή τους που κάθε χειμώνα δοκιμάζεται από πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για ένα επτάμηνο.
Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου με δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο εκδήλωσε την πρόθεσή του να διαμαρτυρηθεί εγγράφως στο Υπουργείο και να περιγράψει το μέγεθος του προβλήματος των δημοτών του, εφόσον επιβεβαιωθεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης και στην πράξη. Διερωτάται γιατί μπήκε το ανώτατο όριο των 650 ευρώ εφόσον ο κάτοικος του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου πρόκειται να λάβει επίδομα θέρμανσης ύψους 250 ευρώ. Επισημαίνει δε ότι με επίδομα βάσης 220 ευρώ κανένας δικαιούχος δεν πρόκειται να λάβει το ανώτατο όριο του επιδόματος που είναι τα 650 ευρώ.
Σας επισυνάπτω τις δηλώσεις του Δημάρχου στον Τύπο, ζητώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και παρακαλώ όπως επιληφθείτε των δικαιολογημένων αιτημάτων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Κ. Νευροκοπίου και μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ