Προχωρά το έργο της πυροπροστασίας του δικαστικού μεγάρου

0
4876

Ετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου – O προϋπολογισμός της μελέτης φτάνει τα 950.000 ευρώ

Προχωρά το έργο πυροπροστασίας του δικαστικού μεγάρου της Δράμας, για τη μελέτη, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη του οποίου εργάστηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκε και η εξωτερική σκάλα για έξοδο κινδύνου που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Η μεταλλική σκάλα που τοποθετήθηκε εξυπηρετεί ανάγκες διαφυγής σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της ΠΕ Δράμας κ. Νίκη Κεφαλίδου δήλωσε ότι: «Το δικαστικό μέγαρο Δράμας όπως και όλα τα δημόσια κτήρια πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας για το οποίο με το πέρασμα του χρόνου αυξάνονται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Βάλαμε πυροσβεστήρες και δίκτυο πυρανίχνευσης και κάναμε πολύ δουλειά ηλεκτρομηχανολογικής φύσης, προκειμένου το δικαστικό μέγαρο να λειτουργεί με ασφάλεια. Κάναμε επίσης μια εργολαβία για τις τουαλέτες του κοινού, οι οποίες ήταν σε άθλια κατάσταση. Το σύνολο του έργου έχει προϋπολογισμό μελέτης 256.000 ευρώ. Το έργο βέβαια δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις της υπηρεσίας μας, αλλά προσπαθήσαμε να συμβάλουμε προκειμένου να λυθεί ένα ακόμη πρόβλημα στη Δράμα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τις δικές του τεχνικές υπηρεσίες αλλά φανταστείτε ότι ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων πρέπει να εξυπηρετήσει όλη τη χώρα».
Παράλληλα, ετοιμάζεται τον επόμενο μήνα ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου προϋπολογισμού μελέτης 950.000 ευρώ που θα περιλαμβάνει αλλαγή κελύφους και κουφωμάτων αλλά και χρωματισμούς στο εσωτερικό του κτηρίου, όπως και στεγάνωση στα δώματα, προκειμένου να μην υπάρχουν διαρροές. Υπενθυμίζεται ότι εξ’ αιτίας των προβλημάτων που υπήρχαν στη στέγη του δικαστικού μεγάρου ουκ ολίγες φορές υπήρχαν διαρροές ομβρίων υδάτων στις αίθουσες και τους διαδρόμους, με τη γνωστή εικόνα με τους κουβάδες για τη συγκέντρωση νερού, που σαφώς δεν αρμόζει σε τέτοιους χώρους. Για τη στεγάνωση της στέγης του κτηρίου προηγήθηκε μια μικρή εργολαβία που σε ένα ικανοποιητικό βαθμό έχει δώσει λύση στο πρόβλημα των διαρροών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας έχουν γίνει ανάλογες ενέργειες μεταξύ άλλων και για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, για μια αίθουσα στο Γηροκομείο της Δράμας και για την ένταξη τριών συμβάσεων έργων στο Νοσοκομείο της Δράμας τα οποία θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στο Νοσοκομείο της Δράμας είναι ήδη ενταγμένο και δημοπρατημένο και θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Το τρίτο έργο στο Νοσοκομείο Δράμας αφορά αντικατάσταση στα πατώματα με υλικά κατάλληλα για νοσοκομεία τα οποία μειώνουν το μικροβιακό φορτίο. Παράλληλα, θα γίνει και χρωματισμός των επιφανειών. Ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο έργο θα ξεκινήσει αυτή την περίοδο. Οι προϋπολογισμοί των μελετών των παραπάνω έργων στο Νοσοκομείο Δράμας είναι της τάξης των 7,5 εκατ. Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ