Ένα πρόβλημα 30 περίπου ετών επιλύεται στο Παρανέστι

0
3727

Ο Δήμος Παρανεστίου εξασφάλισε πόρους 200.000 ευρώ για τη βελτίωση του δρόμου προς Πλατανόβρυση – Αποτελεσματική η βοήθεια του Βουλευτή Κ. Μπλούχου

«Μετά από συστηματική προσπάθεια του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Αναστάσιου Καγιάογλου και την αποτελεσματική συμβολή του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπλούχου, ένα πρόβλημα περίπου 30 ετών στον ακριτικό δήμο βρήκε επιτέλους τον δρόμο για την επίλυσή του.
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποφάσισε να διαθέσει στον Δήμο Παρανεστίου κονδύλιο της τάξης των 200.000 ευρώ για την αποκατάσταση και βελτίωση του δημοτικού οδικού δικτύου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η χρηματοδότηση αφορά προτεινόμενο οδικό έργο του Δήμου Παρανεστίου στην περιοχή της Πλατανόβρυσης και συγκεκριμένα τη νέα ασφαλτόστρωση ενός δρόμου περίπου μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που εξυπηρετεί όχι μόνο την περιοχή της Πλατανόβρυσης αλλά και άλλους οικισμούς του Δήμου Παρανεστίου», όπως εξήγησε στα «Χρονικά της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου.
Το έργο δρομολογήθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Παρανεστίου προς το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο ζήτησε την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου Παρανεστίου και παραδόθηκε υπηρεσιακά με στόχο να λυθεί επιτέλους ένα πρόβλημα περίπου 30 ετών που είναι σημαντικό για την ομαλή οδική σύνδεση των οικισμών του δήμου. Η προσπάθεια αυτή ήταν επίμονη και τελικά έφερε θετικά αποτελέσματα, εξήγησε ο Δήμαρχος Παρανεστίου. Πρόκειται, όπως είπε, για οδικό έργο που ξεκινά από την Εθνική Οδό Δράμας – Ξάνθης, από το τμήμα της στροφής προς την Πλατανόβρυση, μήκους 1950 μέτρων.
Ο δρόμος που βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου, έχει κυριολεκτικά λιώσει από τη φθορά και η διέλευση των οχημάτων είναι πραγματικά πολύ δύσκολη. «Το έργο θεωρούνταν ανέφικτο να γίνει μέχρι πέρσι, καθώς η πληροφόρηση που είχαν οι κάτοικοι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Εμείς αποδείξαμε ότι όλα μπορούν να γίνουν όταν υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια και θέληση» σημείωσε ο Δήμαρχος Παρανεστίου.
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 330.000 ευρώ. Μετά την απόφαση για χρηματοδότηση της τάξης των 200.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών, ο Δήμος Παρανεστίου προτίθεται να προχωρήσει στην συμπλήρωση του υπολοίπου ποσού που απαιτείται (130.000 ευρώ) από ίδιους πόρους, εξήγησε ο κ. Καγιάογλου. Για την υλοποίηση του έργου θα πρέπει να ακολουθήσει από τον Δήμο Παρανεστίου η αποδοχή της χρηματοδότησης που αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών και στη συνέχεια να δρομολογηθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου.
Στόχος του Δημάρχου Παρανεστίου ήταν να καλυφθεί πλήρως το ποσό που απαιτείται για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, παρόλα αυτά η δέσμευση που είχε μιλώντας με στελέχη του Υπουργείου Υποδομών πριν από ενάμιση μήνα ήταν ότι η χρηματοδότηση που θα διατεθεί θα είναι στο ύψος των 200.000 ευρώ, αφού έπρεπε να διατεθούν κονδύλια και για άλλες ανάγκες, κάτι που τελικά αποφασίστηκε και επισήμως.
Στην προσπάθεια αυτή για την υλοποίηση του έργου από τον Δήμο Παρανεστίου, ήταν αποτελεσματική, όπως αποδείχθηκε, η βοήθεια του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Κ. Μπλούχου, ο οποίος ανακοίνωσε χθες σχετικά με την απόφαση χρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο Υποδομών: «Η συνεργασία με ανθρώπους που γνωρίζουν την αγορά, την παραγωγή, την ανάπτυξη και το μακροπρόθεσμο κοινό καλό, είναι ένα από τα στοιχεία που καθιστούν ευτυχείς κάποιες συναντήσεις, στη γκρίζα πανδημική περίοδο που διάγουμε. Ο φίλτατος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής ύστερα από ανάλογη πρότασή μας αποφάσισε τη δέσμευση 200.000€ για τον ακριτικό μας Δήμο Παρανεστίου.
Η διαδικασία ανάθεσης έργου, ο καθορισμός της πίστωσης για σχετική δαπάνη και η συνολική εκμετάλλευση του ποσού είναι πλέον στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής. Ο κυβερνητικός βηματισμός ταχύς, τα ώτα ευήκοα και το ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για την ακριτική περιφέρεια πάντοτε έντονο. Μεγάλη η χαρά για την αμεσότητα και για το ομόγνωμο με τον Υπουργό μας. Η συνεργασία αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη! Σε όλα τα επίπεδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ