Ένας δραμινός με πραγματικό πείσμα

0
4776

Έτρεξε 270 χιλιόμετρα στην έρημο Al Marmoom και κατέρριψε τον στόχο του να τερματίσει σε μια μάλλον ακραίων συνθηκών διαδρομή, ο δραμινός αθλητής υπεραποστάσεων, Μάριος Γιαννάκου, που έφτασε να κόψει το νήμα του τερματισμού σε έναν πραγματικά δύσκολο αγώνα σε παγκόσμια κλίμακα.

Τον Μάριο δεν φαίνεται να πτόησαν ούτε οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου ούτε βέβαια και ο ήλιος που καίει στην κυριολεξία σε αυτές τις κλιματολογικές συνθήκες. Διένυσε αυτή την πολύ μεγάλη απόσταση φθάνοντας στον στόχο του με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος δρομέας τέτοιων αποστάσεων που μπόρεσε να τερματίσει ίσως στον πλέον δύσκολο αγώνα του είδους.
Στον αγώνα συμμετείχαν 50 αθλητές που προέρχονταν από 39 χώρες Από αυτούς κατόρθωσαν να τερματίσουν οι 18 αθλητές τρέχοντας σε μία διαδρομή που ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου και τελείωσε στις 15 του ίδιου μήνα. σε έναν αγώνα που διήρκησε από τις 11 έως τις 15 Δεκεμβρίου.
«Κοιμόμασταν έξω στην έρημο, δήλωσε ο Μάριος Γιαννάκου και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε την χαμηλή θερμοκρασία που έχει στην έρημο το βράδυ, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα η θερμοκρασία έφτανε στους 35 βαθμούς».
Παράλληλα όπως έγραψε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την συγκεκριμένη συμμετοχή του: «Η προσπάθεια είναι προσπάθεια μόνο όταν αρχίζει να πονάει, λέει ένα ρητό. Και επειδή με ρωτήσατε πολλές φορές τι σκεφτόμουν όλα αυτά τα χιλιόμετρα και συνέχιζα, θα σας πω . Συνολικά άκουσα πάνω από 8 φορές το βιβλίο «Η Επανάσταση» του Κρισναμούρτι , 3 φορές τον «Προφήτη» του Γκιμπράν και μια 8ωρη ομιλία του Έλιο Ντάνα. Επίσης, έβλεπα φωτογραφίες των δικών μου ανθρώπων, και έφερνα στο μυαλό μου ανθρώπους που με πίστεψαν, αλλά και αυτούς που δεν με πίστεψαν. Με τον καιρό έμαθα να διαχειρίζομαι την ψυχοσύνθεση μου, να οργανώνω την σκέψη μου και να κάνω το επόμενο βήμα. Και ξανά το επόμενο. Και μέσα στην χαοτική πνευματική αταξία που σε οδηγεί προς τον εύκολο δρόμο της εγκατάλειψης υπάρχει ένα ανθρωπάκι μέσα σου που μπορεί να υψώσει ανάστημα και να σε κάνει να τα καταφέρεις»
Δυο λόγια για τον δραμινό υπεραθλητή
Ο Μάριος Γιαννάκου γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας-Μετάφρασης και Διερμηνείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται με την μουσική, την ζωγραφική και την ποίηση. Αποτελεί συγγραφικό μέλος της ομάδας της Εναλλακτικής Δράσης αλλά και της Advendure . Ιδρυτικό μέλος των Mountain Junkies με δράσεις που αφορούν δραστηριότητες στα βουνά και στα δάση της Ελλάδας. Στον ελεύθερο του χρόνο τρέχει με φίλους σε απομονωμένα μονοπάτια της Ροδόπης ή του Ολύμπου. Πρώην μέλος και εκπαιδευτής των Ειδικών Δυνάμεων όπου του απονεμήθηκε το πρώτο διακριτικό μετάλλιο κατά της διάρκεια της εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες υπεραπόστασης και περιπέτειας (OMT100K, ROC 50 miles, 100 Miles ROUT κ.α) κατέχοντας το ηλικιακό ρεκόρ στον αγώνα του Rodopi Advendurun 100 Miles μέχρι σήμερα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!