Ενδιαφέρουσες ειδικότητες προτάθηκαν για την περίοδο 2021-2022 στο Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας

0
6823

Μέχρι σήμερα Τετάρτη και ώρα 23:59 η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίο στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Ενδιαφέρουσες είναι οι ειδικότητες οι οποίες προτάθηκαν να λειτουργήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας. Η κατάρτιση μέσω του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, την οποία επιλέγουν μετά το Λύκειο πολλοί απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δράμα, ανήκει στη Μεταδευτεροβάθμια Επαγγελματική Κατάρτιση και απευθύνεται σε νέους ηλικίας άνω των 18 που δεν έχουν εισαχθεί στον κόσμο της εργασίας και στόχο έχει να τους βοηθήσει να αναπτύξουν ικανότητες ώστε να ενισχύσουν τις προοπτικές απασχόλησής τους.
Παράλληλα απευθύνεται και τους ήδη εργαζόμενους οι οποίοι χρειάζονται τεκμηριωμένα γνωστικά εφόδια στο αντικείμενο εργασίας τους. Σκοπός των Δ.Ι.Ε.Κ. είναι η παροχή Επαγγελματικής Κατάρτισης σε αποφοίτους Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ολοκληρωμένη παρακολούθηση των προγραμμάτων τους απονέμει στους απόφοιτους πιστοποιημένα επαγγελματικά προσόντα.

Οι ειδικότητες του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας
Οι ειδικότητες οι οποίες που προτάθηκαν να λειτουργήσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 στο Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας είναι οι εξής:
1. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Υγείας
2. Συνοδός Βουνού
3. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)
4. Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας
5. Προπονητής Ποδοσφαίρου
6. Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών
7. Τεχνικός Γαλακτοκομίας- Τυροκόμος.

Επίσης, σύμφωνα με το παράλληλο μηχανογραφικό για το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, έχουν εγκριθεί οι ειδικότητες:
1. Βοηθός Εργοθεραπείας
2. Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου
3. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Οι θέσεις που θα καλυφθούν για αυτές τις ειδικότητες από το παράλληλο μηχανογραφικό είναι 15, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και υποψήφιοι εκτός παράλληλου μηχανογραφικού.
Στόχος του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Δράμας είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου των σπουδαστών του και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και στις ανάγκες της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας. Σημειώνεται ότι το Δ.Ι.Ε.Κ. διαθέτει εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και έχει στη διάθεσή του όλα τα εργαστήρια (τροφίμων, αισθητικής κλπ.) του 1ου και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου.
Οι καταρτιζόμενοι μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε φυσικά πρόσωπα, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. Η περίοδος πρακτικής άσκησης πρέπει να είναι συνεχιζόμενη ή τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα ημερολογιακό έτος. Το Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας στηρίζει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτών για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων, επισκέψεων σε επαγγελματικούς χώρους, εθελοντικές δράσεις και οτιδήποτε βοηθάει τους καταρτιζόμενους στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και κοινωνική τους ευημερία.

Σύμφωνα με όσα έχει κάνει γνωστά το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους 2021 και οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2021, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο τους μέχρι σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, για ειδικότητες σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή τον Ο.Α.Ε.Δ. (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και αφορούν το Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021.
Όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, στην αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων των Α.Ε.Ι. δεν μπορούν να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021.
Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχηση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο και ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο Ι.Ε.Κ. στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ’ εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α’ εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!