Κόβονται επικίνδυνα δένδρα Λεύκης στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας

0
1547

Μ. Μουρβετίδης στα «Χ»: «Η διαδικασία κοπής των δέντρων άρχισε τη Δευτέρα μετά την απαραίτητη αδειοδότηση από το Δασαρχείο»

Στη διαδικασία κοπής τεσσάρων δέντρων Λεύκης μεγάλης ηλικίας, που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, μπήκε από τη Δευτέρα, η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δράμας, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.
Άλλωστε, όπως εξήγησε, είναι πρόσφατο το περιστατικό της πτώσης ενός τέτοιου δέντρου δίπλα στο ξενοδοχείο “Hydrama” που έλαβε χώρα το προηγούμενο δεκαπενθήμερο. Και αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του Δημοτικού Κήπου και του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας.
Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Μουρβετίδης, μετά από την πτώση δέντρου που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες κοντά στο ξενοδοχείο “Hydrama” η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας και το Δασαρχείο της Δράμας, μετέβησαν στον χώρο και έκριναν ότι θα πρέπει να κοπούν τέσσερις λεύκες που θεωρούνται επικίνδυνες. Η διαδικασία κοπής των δέντρων από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας άρχισε τη Δευτέρα μετά τη λήψη της απαραίτητης αδειοδότησης από το Δασαρχείο της Δράμας. Τα συγκεκριμένα δέντρα ήταν ήδη χαρακτηρισμένα από το Δασαρχείο της Δράμας ως επικίνδυνα. Μάλιστα όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου η πρόσφατη εντολή που δόθηκε από τον Δασάρχη να κοπούν τα εν λόγω δέντρα είχε και επείγοντα χαρακτήρα.
Τα περιστατικά με πτώσεις δέντρων Λεύκης ή μεγάλων κλαδιών στην περιοχή του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, μέχρι τον Δημοτικό κήπο της Δράμας, δεν είναι σπάνια. Πολλές, μέχρι σήμερα, ήταν οι πτώσεις επιπολαιόριζων δέντρων όπως οι Λεύκες, κυρίως μετά από περιπτώσεις έντονης κακοκαιρίας αλλά και όχι μόνο.
Μόλις τον προηγούμενο μήνα, τα «Χ» είχαν γράψει για θαμώνες καταστήματος στην περιοχή κοντά στον Δημοτικό Κήπο που αντιλήφθηκαν έντρομοι ότι τμήματα δέντρου προσγειώνονται στο τραπέζι τους. Ευτυχώς, σε εκείνη την περίπτωση τους προστάτεψε η ομπρέλα του καταστήματος. Για καλή τους τύχη, λίγη ώρα πριν, λόγω της βροχής που ξεκίνησε, οι θαμώνες που είχαν καθίσει σε ανοικτό χώρο μετακινήθηκαν κάτω από την ομπρέλα του καταστήματος και έτσι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από την πτώση των κλαδιών.
Από το παραπάνω περιστατικό και όλα τα υπόλοιπα που έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν είναι σαφές πως η επικινδυνότητα που μπορεί να υπάρχει σε κάποια δέντρα είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερο τις τοπικές αρχές, ανεξάρτητα από το εάν η αρμοδιότητα ανήκει στον Δήμο της Δράμας, στο Δασαρχείο ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Θα πρέπει να εξεταστεί ποια δέντρα είναι ενδεχομένως επικίνδυνα, (όπως συνέβη με τα 4 δένδρα Λεύκης που αποφασίστηκε να κοπούν στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας) ώστε να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες (π.χ. κλαδέματα) με στόχο να μην έχουμε επανάληψη αντίστοιχων περιστατικών, που, όπως έχουν ξαναγράψει τα «Χ», μπορεί και να έχουν τραγική κατάληξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ