Γιώργος Γεωργιάδης στα «Χ»: «Χάρη στα εμβόλια έχει αυξηθεί ο μέσος όρος ζωής»

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας

0
4989
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Γιώργος Γεωργιάδης

«Η εγκύκλιος της Εκκλησίας ήταν σωστή. Η αντίδραση από ορισμένους ήταν φαρισαϊσμός»

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι αντιδράσεις μερίδας πιστών, που σημειώθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε όλη τη χώρα, την περασμένη Κυριακή, κατά την ανάγνωση της εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου για τους εμβολιασμούς. Ανάλογο περιστατικό έγινε και στη Δράμα, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου η ανάγνωση της εγκυκλίου από τον ιερέα διεκόπη από κάποιους πιστούς που διαφωνούσαν με το περιεχόμενό της.
Από τα περιστατικά αυτά, είναι λογικό να διερωτάται κανείς πόσος σεβασμός υπάρχει τελικά προς του ιερείς και τους χώρους όπου διεξάγεται η θρησκευτική λατρεία, από μερίδα πιστών που διαφωνεί με τους εμβολιασμούς, από ανθρώπους που εμπλέκουν την επιστήμη με τη θρησκεία και, ακόμα χειρότερα, δεν σέβονται τον ιερό χώρο μιας εκκλησίας στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τις απόψεις τους.
Στις περιπτώσεις αυτές, είναι περιττό να μιλήσει κανείς για σεβασμό στη διαφορετική άποψη και τους δημοκρατικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν μία οργανωμένη κοινωνία.
Για τα πρωτόγνωρα αυτά φαινόμενα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, κ. Γιώργος Γεωργιάδης, κάνει λόγο στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» για φαρισαϊσμό και υποκρισία, από την πλευρά όσων δημιουργούν προβλήματα εντός των ναών. «Οι κύριοι αυτοί θα πρέπει να μάθουν να υπακούν στις εντολές του Θεού. Ο καθένας θα κριθεί για τις πράξεις του, όπως και αυτοί θα κριθούν για τις πράξεις τους σε βάρος των ιερέων. Αν είχαν το ανάστημα, θα έπρεπε μέσω αντιπροσώπων τους να αντιτάξουν επιχειρήματα, απευθυνόμενοι προς την Ιερά Σύνοδο. Όμως δεν το έχουν. Γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια. Ας κάνουν τον σταυρό τους και ας σπεύσουν να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός δεν καταργεί την ελευθερία τους. Είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Συμβάλλοντας στη συλλογική ανοσία (και όχι την μπακαλική που έχουν στο μυαλό τους), θα πρέπει να ξέρουν ότι δίνουν αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο τους».
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας δήλωσε ότι τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των εμβολιασμών και πρόσθεσε: «Tο 1950, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών ήταν τα 48 χρόνια και ο μέσος όρος ζωής των γυναικών τα 52. Το 2009, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών ήταν τα 77 χρόνια και των γυναικών τα 81 χρόνια. Αυτό οφείλεται σε τρεις παράγοντες: το καθαρότερο νερό, τη χρήση αντιβιοτικών και τους εμβολιασμούς. Αυτοί είναι και οι λόγοι που αύξησαν τον μέσο όρο ζωής».
Τέλος, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η εγκύκλιος της Εκκλησίας ήταν σωστή και ότι η αντίδραση από ορισμένους μέσα στις εκκλησίες ήταν φαρισαϊσμός. «Αυτοί δεν ακολουθούν την ορθή πίστη. Η εγκύκλιος της Εκκλησίας έλεγε προς τους πιστούς να απευθυνθούν στον γιατρό τους και να λάβουν τη γνώμη του, προκειμένου να γίνει το εμβόλιο. Αυτή είναι και η σωστή κατεύθυνση. Μέχρι σήμερα έχουν ασθενήσει από covid περίπου 413.000 άνθρωποι και 12.300 περίπου έχουν χάσει τη ζωή τους. Αν τελικά ασθενήσουν 1 εκατ. άνθρωποι, ξέρετε πόσοι θα χάσουν τη ζωή τους λόγω covid;» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χθες, πάντως, η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας, κ. Όλγα Βασιλείου, ξεκαθάρισε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας έχει εκφράσει ανοικτά τις θέσεις του για τον εμβολιασμό και ξεκινάει καμπάνια ιατρικής ενημέρωσης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, λέγοντας ότι: «Η σωστή ενημέρωση είναι υποχρέωσή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ