Προχωρούν εντατικά οι εργασίες στο Αρρένων

0
6917

– Ανανεωμένο από τον Σεπτέμβριο θα είναι το σχολικό συγκρότημα, χάρη στη δωρεά των Raycap και ΚΥΚΛΩΨ
– Τοποθετήθηκαν ήδη σκαλωσιές για τις αλλαγές των κουφωμάτων στην εμπρόσθια άνω πλευρά του σχολικού συγκροτήματος

Στο επόμενο στάδιο των παρεμβάσεων που γίνονται για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη συντήρηση του κτηριακού συγκροτήματος του Αρρένων έχουν περάσει εδώ και λίγες ημέρες τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου του συγκεκριμένου έργου.
Οι παρεμβάσεις, που γίνονται μέσω της δωρεάς που έγινε προς τον Δήμο Δράμας από την εταιρεία Raycap και την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΚΥΚΛΩΨ, άρχισαν τον περασμένο Ιανουάριο, αρχικά με τις προκαταρκτικές εργασίες και ακολούθως με αλλαγή των κουφωμάτων στη βόρεια πλευρά του κτηριακού συγκροτήματος.
Οι εργασίες αλλαγής των κουφωμάτων στην πίσω πλευρά του σχολείου κράτησαν αρκετούς μήνες. Πλέον, μετά και τη λήξη του σχολικού έτους και την πρόσφατη ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα τεχνικά συνεργεία φαίνεται ότι μπήκαν εντατικά στο επόμενο στάδιο των παρεμβάσεων που αφορούν την αλλαγή των κουφωμάτων στην εμπρόσθια όψη του σχολικού συγκροτήματος και συγκεκριμένα αυτών που βρίσκονται στο ύψος του επάνω ορόφου. Τις προηγούμενες ημέρες εγκαταστάθηκαν σκαλωσιές και τοποθετήθηκε προστατευτικό δίχτυ για τις ανάγκες των εργασιών. Ωστόσο, πέρα από το έργο της αλλαγής των παλιών κουφωμάτων, γίνονται και παρεμβάσεις στην τοιχοποιία του ιστορικού κτηρίου, όπου είχαν εμφανιστεί προβλήματα.
Όπως έχει δηλώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Ιωάννης Κιοσσές, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, ήδη από την άνοιξη, οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος Αρρένων επρόκειτο να συνεχιστούν (κάτι που είναι ήδη σε εξέλιξη), και μετά τη λήξη του σχολικού έτους προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αναβάθμισης και αποκατάστασης στο κτήριο. Είχε εξηγήσει, επίσης, ότι στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και στο κέλυφος του κτηρίου, όπου υπάρχουν προβλήματα με υγρασίες και διαβρώσεις. Στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Αρρένων θα γίνουν παρεμβάσεις αξίας 600.575 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι εταιρείες Raycap και «ΚΥΚΛΩΨ – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» προχώρησαν στη δωρεά της προμήθειας και τοποθέτησης υλικών που αφορά την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων του κτηρίου, με στόχο την ενεργειακή του αναβάθμιση και την προστασία των δομικών του στοιχείων, έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της αισθητικής και ιστορικής του αξίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!