Ενημερωτικά αυτοκόλλητα στους πράσινους κάδους

0
1994

Άρχισαν να τοποθετούνται από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας.

Στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Δράμας και η υπηρεσία Καθαριότητας για την ενημέρωση των συμπολιτών μας ξεκίνησε χθες η επικόλληση αυτοκόλλητων σημειωμάτων στους πράσινους κάδους εντός της πόλης και στις κοινότητες, τα οποία αναγράφουν τα τηλέφωνα της υπηρεσίας Καθαριότητας για τα ογκώδη αντικείμενα όπως εξήγησε χθες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης.

Σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα εξήγησε ότι “Τους προηγούμενους μήνες αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Το αυτοκόλλητο αναφέρει τι δεν πρέπει πετάμε μέσα στους πράσινους κάδους. Δυστυχώς συναντάμε πολλά προβλήματα ειδικά κατά την χειμερινή περίοδο με τις στάχτες που συγκεντρώνονται στους κάδους και δημιουργούν προβλήματα ανάφλεξης και καταστροφής των κάδων. Μέσα στους κάδους πετιούνται ακόμη κλαδιά από δέντρα που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και δεν είναι σκουπίδια, όπως και μπάζα και άλλα ογκώδη υλικά που δημιουργούν προβλήματα στα μηχανήματα του δήμου”.
Στα αυτοκόλλητα που τοποθετήθηκαν αναγράφονται οι τηλεφωνικές γραμμές της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Δράμας τις οποίες μπορούν να καλούν οι πολίτες και μετά από καθορισμένο ραντεβού να γίνεται η μεταφορά των ογκωδών αντικειμένων από τις οικίες. Το τηλεφωνικό νούμερο που αναγράφεται στο αυτοκόλλητο σημείωμα για την μεταφορά αυτών των αντικειμένων κατόπιν ραντεβού είναι το 2521022263.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται να τοποθετούν στους κάδους ογκώδη αντικείμενα πριν να ενημερώσουν την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Δράμας όπως εξήγησε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Υπενθυμίζεται ότι αυτοκόλλητα με ενημερωτικά μηνύματα έχουν ήδη τοποθετηθεί και στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, παρότι στους παλαιότερους από αυτούς τα μηνύματα έχουν ξεθωριάσει.
Η υπηρεσία καθαριότητας πάντως πέρα από τις αυτοκόλλητες αυτές ενημερώσεις στους μπλε κάδους, είχε προαναγγείλει και την διανομή ενός ενημερωτικού εντύπου το οποίο θα παρέχει πληροφορίες για τα υλικά που θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε κάθε κάδο. Το έντυπο αυτό είναι ήδη έτοιμο και θα διανεμηθεί με τους λογαριασμούς της ύδρευσης σε όλα τα σπίτια εντός των ορίων του Δήμου Δράμας.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας κ. Χρήστος Κυριακίδης ανέφερε χθες ότι η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων σημειωμάτων στους κάδους εντάσσεται στην προσπάθεια ενημέρωσης των δημοτών για τις υποχρεώσεις τους. Εξήγησε ακόμη ότι σε επόμενη φάση και αφού έχει ολοκληρωθεί αυτή η ενημέρωση θα γίνει και χρήση των προστίμων που ισχύουν για τις παραβάσεις που εντοπίζονται στον τομέα της καθαριότητας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με την συγκέντρωση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών από δέντρα στους κάδους απορριμμάτων είχε αναφερθεί και παλαιότερα από την διοίκηση του κ. Χατζηγιάννη ο οποίος είχε περιγράψει εκτενώς τις διαστάσεις του. Η κορύφωση του προβλήματος με τα ογκώδη αντικείμενα παρατηρήθηκε, σε πρωτοφανή έκταση κατά την θερινή περίοδο που προηγήθηκε, αλλά και μετά από αυτήν, ωστόσο αντιμετωπίστηκε χάρη και στην παρουσία του προσωπικού της κοινωφελούς εργασίας, του οποίου πάντως η σύμβαση απασχόλησης λήγει σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ