Εντυπωσιακά θα γιορτάσει η Δράμα φέτος τα Ελευθέρια

-Δ. Αβραμίδου στα «Χ»: «Ο Δήμος της Δράμας, θέλει να δώσει έμφαση στον εορταστικό χαρακτήρα της ημέρας» -Με στολές των βαλκανικών πολέμων η αναπαράσταση της συνάντησης του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου με το πρώτο άγημα του Ελληνικού Στρατού

0
803

Αναπαράσταση τής συνάντησης, του 1ου αγήματος του Ελληνικού Στρατού που εισήλθε στην πόλη κατά την απελευθέρωσή της, με τον Μητροπολίτη Αγαθάγγελο, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ελευθερίων της Δράμας, στον αύλειο χώρο του παλιού Μητροπολιτικού Ναού της Δράμας, ανήμερα του εορτασμού τους.
Όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δέσποινα Αβραμίδου: «Η αναπαράσταση θα γίνει με βάση το βιβλίο που έχει εκδώσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας με τίτλο «ΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΙ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ» το οποίο αναφέρεται στο ημερολόγιο του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου, το 1913. Το βιβλίο γράφει για τον όλεθρο και στη συνέχεια τη λύτρωση των ανθρώπων της πόλης μετά την απελευθέρωση. Αποδίδει όλη τη συναισθηματική φόρτιση εκείνης της περιόδου αλλά και τα γεγονότα, όπως ακριβώς αυτά έγιναν. Με βάση το βιβλίο αυτό θα γίνει αναπαράσταση της συνάντησης του Μητροπολίτη Αγαθάγγελου, με το πρώτο άγημα του Ελληνικού Στρατού που έφθασε στη Δράμα, απελευθερώνοντάς την. Για την αναπαράσταση, ο Δήμος έχει παραγγείλει βαλκανικές στρατιωτικές στολές, που θα χρησιμοποιηθούν. Η αναπαράσταση θα γίνει μετά τη Δοξολογία που θα τελεστεί χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Δωρόθεου στην παλιά Μητρόπολη και έπειτα από την αναφορά στα γεγονότα της απελευθέρωσης. Τη ίδια ημέρα θα κληθούν επίσημοι, πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολεία που θα συμμετάσχουν στην πομπή που θα ξεκινήσει από την παλιά Μητρόπολη μέχρι το άγαλμα της Ελευθερίας στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Εκεί θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων».

Αναλυτικά στην έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!