Εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες τα εκθέματα στο παλιό μουσείο τρένων του Ηφαίστου

0
699

Σε εξέλιξη η προετοιμασία για το νέο μουσείο τρένων. Μέσα στην εβδομάδα υπογράφεται το συμφωνητικό με τον εργολάβο για τα κατασκευαστικά που απέμειναν


 

Άρχισαν από το Σάββατο οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις γκρουπ και σχολείων στο παλιό μουσείο του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας “Ο Ήφαιστος”, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του. Το μουσείο ήταν ανοικτό το Σάββατο από τις 10 το πρωί μέχρι τι 13.00 και δεν ήταν λίγοι όσοι αξιοποίησαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το σύλλογο του “Ηφαίστου” και να ενημερωθούν για την ιστορία του Σιδηροδρόμου καθώς και τα υλικά που εκτίθενται στο κλειστό μουσείο και στο μηχανοστάσιο του ΣΣ Δράμας.
Μηχανήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, για την λειτουργία των γραμμών την ακύρωση των εισιτηρίων, φανοί του σιδηροδρόμου και στολές των σιδηροδρομικών, τηλέφωνα εποχής ακόμη και αποσκευές του προηγούμενου αιώνα καθώς και ατμομηχανές με ιστορία και βαγόνια πολυτελείας του orient express, μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό νοητό ταξίδι στο χρόνο με την βοήθεια της λεπτομερούς ξενάγησης των ανθρώπων του Ηφαίστου, που με πολύ μεράκι και αγάπη για τον Σιδηρόδρομο απαντούν σε κάθε απορία.
«Οι περισσότεροι ρωτούν για το τροχαίο υλικό που υπάρχει στο μηχανοστάσιο, το πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το μουσείο τρένων που ετοιμάζεται στην παλιά αποθήκη εμπορευμάτων Δράμας αλλά και για το πότε θα δρομολογηθούν περισσότερα τρένα από και προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας» εξηγεί στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Ηφαίστου κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, προσθέτοντας ότι, σε ό,τι αφορά το νέο μουσείο τρένων, πεποίθηση των ανθρώπων του Ηφαίστου είναι ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του έτους αφού προσπεράστηκαν τα εμπόδια των αδειοδοτήσεων από το συμβούλιο νεωτέρων μνημείων. Οι κατασκευαστικές εργασίες που έχουν απομείνει δεν είναι πολλές και αυτό που θα απαιτήσει περισσότερη δουλειά είναι κυρίως η προετοιμασία και το στήσιμο του μουσείου. Ο εργολάβος για τη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών του νέου χώρου έχει ήδη επιλεγεί και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα υπογραφεί το σχετικό συμφωνητικό, σύμφωνα με όσα είπε στα «Χ» ο πρόεδρος του Ηφαίστου.
«Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε λίγα άτομα, που ασχολούμαστε με το θέμα αυτό. Χρειαζόμαστε βοήθεια από εθελοντές. Η όποια βοήθεια θα διευκολύνει την προσπάθειά μας. Μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να γραφεί μέλος στο σύλλογο του Ηφαίστου και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Πάντως είναι πολύ σημαντική η στήριξη που υπάρχει μέχρι στιγμής από την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, για την εξέλιξη του όλου εγχειρήματος” επισημαίνει ο κ. Μακρόπουλος.
Αξίζει να υπογραμμιστεί, σχετικά με τις επισκέψεις στο υπάρχον μουσείο του «Ηφαίστου», ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά για να κλείσουν ημερομηνία και ώρα επίσκεψης στο τηλέφωνο 6979727586 το οποίο ανήκει το σύλλογο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ