Επανέρχεται στον Δήμο ο Άγγελος Σολάκης

0
1916

Ως ειδικός σύμβουλος, με απόφαση του Δημάρχου Δράμας.

Την ενίσχυση του οικονομικού του επιτελείου που διαχειρίζεται εκ των πραγμάτων έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα φαίνεται ότι επιδιώκει ο Δήμος της Δράμας καθώς με απόφαση του Δημάρχου Δράμας μέσα στον Δεκέμβριο προσελήφθη ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών υπηρεσιών και αρκετά έμπειρο στέλεχος λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως Οικονομολόγου ο κ. Άγγελος Σολάκης, ως ειδικός σύμβουλος για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο κ. Σολάκης με την νέα του ιδιότητα θα υπάγεται στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, θα ασκεί καθήκοντα επιτελικά χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οιασδήποτε μορφής.

Θα παρέχει σημαντικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα ανάλυσης των χρηματοοικονομικών δεδομένων λειτουργίας του Δήμου και σχηματισμού εξειδικευμένων προτάσεων βελτίωσης των διαθέσιμων δημοτικών πόρων. Για την πρόσληψη θα συναφθεί ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δε θα μπορεί να υπερβεί τη θητεία της δημοτικής περιόδου και στην οποία θα περιγράφονται αναλυτικά οι αρμοδιότητες
και τα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο ειδικός σύμβουλος έναντι του Δήμου Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σολάκης διετέλεσε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Δημοτικής Αρχής κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο σε όλη την διάρκεια της πενταετούς θητείας της, κάτι που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής στο έργο του ήταν διαρκής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της θητείας του ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών ο κ. Σολάκης, χειρίστηκε αρκετά μεγάλα θέματα για τον Δήμο που πέρα από τις πάγιες υποχρεώσεις περιελάμβαναν και προσπάθειες επίλυσης χρόνιων προβλημάτων όπως για παράδειγμα την τακτοποίηση των οφειλών όλων των προηγούμενων χρόνων (περίπου  από το 2002 και έπειτα) προς τους επαγγελματίες που παρείχαν υπηρεσίες ή προϊόντα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας που τελικά δεν είχε την προσδοκώμενη κατάληξη, επρόκειτο για ένα εγχείρημα αρκετά τολμηρό, όπως φάνηκε στην πορεία, που μένει να λυθεί στην παρούσα του θητεία.
Πρέπει να υπογραμμιστεί εδώ ότι για το ίδιο πρόβλημα, ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά σε ανεπίσημες συζητήσεις ότι σε περίπτωση επανεκλογής του θα επιχειρήσει εκ νέου την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σολάκης δεν επανεξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές  ωστόσο η επαναφορά του, δια της θέσης του Ειδικού Συμβούλου σε οικονομικά θέματα, ανοίγει κατά τις  εκτιμήσεις αρκετών και πάλι την προοπτική για την διευθέτηση του χρόνιου αυτού προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ