Επανήλθε σε κυκλοφορία η οδός 19ης Μαΐου

0
2364

Αναμένεται ολιγοήμερη διακοπή της κυκλοφορίας και πάλι την άνοιξη για την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης

Ανάσα, μετά από πολύμηνη «Οδύσσεια», φαίνεται ότι παίρνουν τα καταστήματα στην οδό 19ης Μαΐου, στο σημείο όπου λόγω των έργων της ανάπλασης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο δρόμος από την αρχή της 19ης Μαΐου έως τη διασταύρωση με την οδό Γεωργίου Σταύρου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία στο σύνολό του, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να έχει αποκατασταθεί και η πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής να είναι πιο εύκολη από πριν.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας, ο δρόμος έχει ανοίξει και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία, αλλά η περιοχή αποτελεί ακόμα εργοτάξιο. Ο δρόμος δόθηκε και πάλι σε κυκλοφορία, διότι στρώθηκε η πρώτη ισοπεδωτική στρώση του ασφαλτικού, οπότε μπορούν να κινούνται τα οχήματα. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στρώση του δρόμου δεν είναι η τελική στάθμη του έργου. Στη φάση της τελικής στάθμης της ασφαλτόστρωσης στη 19ης Μαΐου, το οδόστρωμα θα έρθει στο ίδιο επίπεδο με τα πεζοδρόμια, και δεν θα υπάρχει υψομετρική διαφορά του δρόμου με το κράσπεδο και το πεζοδρόμιο, εξηγούν στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας στα «Χ».
Με βάση την προοπτική αυτή, ο δρόμος θα κλείσει εκ νέου, αλλά αυτή τη φορά μόνο για δύο ημέρες, προκειμένου να «πέσει» το ασφαλτικό. Αυτές οι τελικές στρώσεις θα γίνουν την άνοιξη του 2022, διότι προϋποθέτουν καλές καιρικές συνθήκες και βελτίωση του καιρού. Μέχρι τότε ο δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός στην κυκλοφορία ως έχει, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και μετά από αυτές.
Τα ασφαλτικά του δρόμου θα τελειώσουν μετά τις δύο επιπλέον στρώσεις που θα γίνουν την άνοιξη, ωστόσο απομένει αρκετή ακόμα δουλειά στα πεζοδρόμια της περιοχής παρέμβασης της 19ης Μαΐου. Απομένει να τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός, που δεν περιλαμβάνει μόνο τους στύλους φωτισμού και τα καλαθάκια, αλλά και τη φύτευση όλων των παρτεριών με θάμνους-δέντρα. Επίσης, θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι συσκευές που θα ψεκάζουν μικροσταγονίδια για τον δροσισμό του χώρου. Επιπλέον, συν τοις άλλοις, μένει να τοποθετηθούν και τα στέγαστρα του Αστικού ΚΤΕΛ.
Παρά τον όγκο των παρεμβάσεων που απομένουν, πάντως, η επαναφορά της οδού 19ης Μαΐου στην κυκλοφορία των οχημάτων, έστω και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί ακόμα τα ασφαλτικά, μπορεί να αποτελέσει ανάσα για την μικροοικονομία της περιοχής και την καταναλωτική κίνηση, αφού διευκολύνεται πλέον η πρόσβαση στα καταστήματα και η προσέγγιση των οχημάτων σε αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι για πολλούς μήνες, λόγω των έργων, πολλοί καταστηματάρχες της περιοχής έπρεπε να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους με σχεδόν μηδενικούς τζίρους, αφού, πέρα από την υγειονομική κρίση, ήταν δύσκολη η πρόσβαση στα καταστήματά τους.
Μέχρι στιγμής, κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει αδύνατη σε άλλους δρόμους, κάθετους προς την 19ης Μαΐου, όπως η οδός Βίτσι, όπου τα σκαπτικά έργα στο οδόστρωμα είναι σε εξέλιξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ