Τέθηκαν σε λειτουργία τα νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων

0
20465

Χ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Σε όλα τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι βυθιζόμενοι κάδοι, πλην ενός, έγινε και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου»

Σε λειτουργία είναι πλέον από την προηγούμενη εβδομάδα τα νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων που τοποθετήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας. Το πρωί της περασμένης Πέμπτης η ανάδοχος εταιρεία έθεσε σε λειτουργία και τα 8 συστήματα βυθιζόμενων κάδων, τα οποία παραδόθηκαν σε χρήση από την Υπηρεσία Καθαριότητας.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας, κ. Χρήστος Κυριακίδης, είπε ότι κλήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας και έγινε επίδειξη της λειτουργίας και του χειρισμού των βυθιζόμενων κάδων. «Το μοναδικό σημείο όπου το βυθιζόμενο σύστημα κάδων δεν τέθηκε ακόμη σε λειτουργία είναι εκείνο που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου στη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη, διότι δε έχει γίνει αποκατάσταση του πεζοδρομίου.  Σε όλα τα σημεία πλην αυτού που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης οι κάδοι θα συλλέγουν τα απορρίμματα των πράσινων κάδων. Μόνο στο σημείο που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης, το ένα σύστημα βυθιζόμενου κάδου θα λειτουργεί για τα απορρίμματα των πράσινων κάδων και το άλλο σύστημα θα λειτουργεί για τα ανακυκλώσιμα των μπλε κάδων. Σε όλα τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν οι βυθιζόμενοι κάδοι πλην ενός, έγινε και αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Το μόνο σημείο που δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου είναι αυτό που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Κύπρου με Κολοκοτρώνη λόγω της εξέλιξης των έργων ΒΑΑ. Ωστόσο, είμαστε σε συνεννόηση με την Τεχνική Υπηρεσία προκειμένου να ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μέρος του δρόμου σε αυτό το σημείο, για να μπορούν να αδειάζουν οι κάδοι. Πλέον θα προχωρήσουμε σε τμηματική απομάκρυνση των πλαστικών κάδων από τα σημεία των βυθιζόμενων συστημάτων μέχρι να δούμε τη σωστή λειτουργία όλου του συστήματος».
Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει στόχο να προχωρήσει στο μέλλον στην τοποθέτηση και άλλων βυθιζόμενων συστημάτων στις κεντρικές πλατείες και τις γειτονιές της πόλης. Ωστόσο, αναμένει να αξιολογήσει στοιχεία όπως η χρονοκαθυστέρηση, η αισθητική λειτουργία των βυθιζόμενων συστημάτων που ήδη έχουν εγκατασταθεί προκειμένου να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές.
Όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, με τους βυθιζόμενους κάδους επιχειρείται μια ουσιαστική αναβάθμιση στον τομέα της καθαριότητας εντός της πόλης. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παίξουν ρόλο και τα νέα απορριμματοφόρα που θα παραλάβει ο Δήμος Δράμας για τα οποία έχει υπάρξει ήδη ανάδοχος και θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022. Είναι πιθανό τα απορριμματοφόρα να παραδοθούν και μέχρι το τέλος του μήνα.
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία η προμήθεια του νέου καδοπλυντηρίου του Δήμου Δράμας. Παράλληλα γίνονται αλλαγές που βοηθούν στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων όπως η θέσπιση απογευματινού δρομολογίου αποκομιδής μετά το μεσημβρινό κλείσιμο των καταστημάτων στο κέντρο της πόλης, ενώ η υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό το δρομολόγιο να λειτουργήσει και κατά τη διάρκεια του ερχόμενου σαββατοκύριακου (και κατά τη διάρκεια της Ονειρούπολης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ