Επιχορήγηση για εξόφληση υποχρεώσεων προς τρίτους θα αξιοποιήσει ο Δήμος Δράμας

0
1302

– Ποιο είναι το “κακό” σενάριο και πώς θα προσπεραστεί
– Δρομολογείται η αποπληρωμή των οφειλών του παλιού φεστιβάλ

Πιθανόν μέχρι και αύριο να φθάσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας για την έγκριση της τελικής έκθεσης των εκκαθαριστών της παλιάς επιχείρησης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και την αποδοχή των χρεών της προς τους επαγγελματίες, των οποίων οι αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί.
Η απόφαση καθαρογράφτηκε αυτή την εβδομάδα και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτή η εξέλιξη να μην συμβεί, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμος Δράμας κινείται ήδη στην κατεύθυνση της διασφάλισης μιας θετικής απόφασης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποπληρωμή των οφειλών, ώστε να υπάρξει ένα αίσιο τέλος σε αυτή την πολύπαθη ιστορία.

Τι γίνεται όμως αν η Αποκεντρωμένη είναι αρνητική στην απόφαση που έλαβε ο Δήμος Δράμας;
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ των «Χ», σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος της Δράμας θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα διαδικασία εκκαθάρισης και σε ορισμό εκκαθαριστών, διαδικασία που δεν φαίνεται ότι θα είναι εύκολη, ούτε και σύντομη. Ωστόσο, παράλληλα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει και στην αποδοχή των χρεών του φεστιβάλ με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιοποιώντας σχετικό άρθρο του “Καλλικράτη” με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Δράμας να αναδεχθεί τα χρέη του παλιού φεστιβάλ πριν την ολοκλήρωση της τελικής εκκαθάρισης. Αυτό παλαιότερα ίσχυε μόνο για χρέη προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αλλά πλέον αυτή η δυνατότητα δίνεται και για χρέη που αφορούν τρίτους, δηλαδή προμηθευτές και συνεργαζόμενους γενικότερα. Παράλληλα βέβαια, θα πρέπει να προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση με ορισμό εκκαθαριστών κλπ., αφού η εκκαθάριση είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς.

Η επιχορήγηση εξόφλησης υποχρεώσεων και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων
Σε κάθε περίπτωση, είτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκρίνει, είτε όχι, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Δράμας, θα στοχεύσει στην αξιοποίηση του μέτρου της επιχορήγησης για την εξόφληση οφειλών και τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων των δήμων, που δίνεται ως δυνατότητα από την πολιτεία. Η επιχορήγηση ενδεχομένως να τρέξει και φέτος. Στην περίπτωση πάντως που δοθεί «πράσινο φως» από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία αναμένεται, τότε ο Δήμος της Δράμας θα καταθέσει απευθείας αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με το οποίο θα ζητήσει να επιχορηγηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Εν ολίγοις, η διαδικασία εξόφλησης των επαγγελματιών που πέρασαν μια πραγματική Οδύσσεια μέχρι σήμερα, έχει δρομολογηθεί και θα υλοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Όσον αφορά την εκκαθάριση του παλιού φεστιβάλ, θα έχει ακόμη αρκετό δρόμο για να τελεσφορήσει, στην περίπτωση που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ