Επιδόθηκαν τα φετινά βραβεία της ΚΥΚΛΩΨ

1
1319

Σε μια όμορφη εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μαρμάρινου Σπιτιού της Αγίας Βαρβάρας


Για μια ακόμη χρονιά, η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ βράβευσε στον αύλειο χώρο του Μαρμάρινου Σπιτιού, δίπλα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τους νικητές του ετήσιου φωτογραφικού διαγωνισμού της αλλά επέδωσε και τα καθιερωμένα βραβεία και για τους Δραμινούς ή τις Δραμινές που ξεχώρισαν στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και στις επιστήμες.
Το απόγευμα του Σαββάτου, ουκ ολίγοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την εκδήλωση απονομής των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ και χειροκρότησαν τους νικητές. Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας, με υλικό από το λεύκωμα «Η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της» στην καπναποθήκη Αναστασιάδη αλλά και το δείγμα από τη συλλογή σπάνιων φωτογραφικών μηχανών, του κ. Άρη Θεοδωρίδη που εκτίθεται πλέον στο ισόγειο της καπναποθήκης, κοντά στην έκθεση φωτογραφίας.
Την τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ, παρουσίασε και φέτος ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στα «Χ» είπε ότι μετείχε στην παρουσίαση της εκδήλωσης απονομής βραβείων για 4η χρονιά, στο αριστούργημα του συγκροτήματος «Αναστασιάδη». Μίλησε για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα της ανάδειξης της καπναποθήκης και του Μαρμάρινου Σπιτιού, αλλά και για την υπέροχη έκθεση φωτογραφίας της ΚΥΚΛΩΨ με εκθέματα από το λεύκωμα του Κώστα Βιδάκη με τίτλο «Η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της». Τόνισε ότι και η ίδια η Δράμα, είναι μια περιοχή έκπληξη. Έχει τόση ιστορία, που κάθε τόσο υπάρχει και μια έκπληξη μια καινούργια πτυχή, με την οποία η ιστορία της περιοχής αποκαλύπτεται». Αναφερόμενος αργότερα στο «Νησάκι» που βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα Αναστασιάδη είπε ότι: «Η ΚΥΚΛΩΨ τόλμησε να το αγοράσει κάνοντας σχέδια για ένα μέλλον ευοίωνο, προκειμένου το «ΝΗΣΑΚΙ» να πάρει τα πάνω του».
Σε ό,τι αφορά την απονομή των ετήσιων βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ, με τη σειρά που έγιναν οι απονομές, το 3ο βραβείο του φετινού φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα: «H Δράμα που χάνεται» απονεμήθηκε από τον κ. Σάκη Γαλόπουλο, μέλος της επιτροπής φωτογραφίας και εικόνας της ΚΥΚΛΩΨ, στον κ. Γιώργο Κασαπίδη. Το 2ο βραβείο του φωτογραφικού διαγωνισμού, απονεμήθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ κ. Αναστάσιο Καραπαναγιωτίδη στην κα Σοφία Μποντρουά. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε από τον κ. Στράτο Κεσμερίδη, μέλος της επιτροπής φωτογραφίας και εικόνα της ΚΥΚΛΩΨ στον κ. Νίκο Καραμπετάκη, ο οποίος μέσα από τη φωτογραφική δουλειά του προέβαλε τη Δράμα, του μόχθου και της εργατιάς, πίσω από τις μεγάλες εμπορικές μαρκίζες, μέσα σε στοές και σοκάκια της πόλης, αλλά και τη συμβολή της γυναίκας εργαζόμενης, που στηρίζει δυναμικά την οικογένειά της. Το βραβείο στο Δραμινό που ξεχώρισε φέτος στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα επιδόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ κ. Κώστα Λεβέντη, στον κ. Εμμανουήλ Μήλιο, για την εφαρμογή και μετάδοση νέων βιολογικών μεθόδων στην γεωργική παραγωγή. Το βραβείο για τον Δραμινό που ξεχώρισε στον χώρο των επιστημών, επιδόθηκε από το μέλος του ΔΣ της ΚΥΚΛΩΨ κ. Αθανάσιο Παπανδρίκο στον καθηγητή του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου κ. Μιχαήλ Δογραματζίδη για την εν γένει προσφορά του στην εκπαίδευση αλλά και για το πρωτοποριακό έργο του στο υπαίθριο εργαστήριο φυσικής του σχολείου.
Μετά τις απονομές έγινε προβολή των φωτογραφιών των 32 πολύ αξιόλογων δημιουργών που συμμετείχαν στον φωτογραφικό διαγωνισμό, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Η Δράμα και ο υπέροχος κόσμος της» που εκτίθεται στο ισόγειο της καπναποθήκης Αναστασιάδη και να δει από κοντά το τμήμα της συλλογής των σπάνιων φωτογραφικών μηχανών που εκτίθενται στο ισόγειο.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ