Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου σε Τραχώνι, Πρασινάδα και Διπόταμα του Δήμου Παρανεστίου

0
995

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Κυριακή 22 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος στην περιοχή του Δήμου Παρανεστίου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το πρωί το Τραχώνι, όπου και παρευρέθηκε στη Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια έδωσε το παρών στο τρισάγιο που ακολούθησε για τους νεκρούς του Τραχωνίου κατά την Βουλγαρική κατοχή.
Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε και συζήτησε με τους Τραχωνιώτες δημότες-κατοίκους οι οποίοι βρίσκονται κάθε χρόνο εκεί και πραγματοποιούν το αντάμωμά τους. Ορισμένοι δε εξ αυτών κατοικούν σε χωριά της Ξάνθης, της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην πόλη της Δράμας.
Στη συνέχεια με συνοδεία τεχνικού κλιμακίου, ο κ. Παπαδόπουλος «περπάτησε» στον υπό συντήρηση δρόμο προς τον Οικισμό και μετά προς τον καταρράκτη Τραχωνίου. Εκεί διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών των εκτελούμενων τεχνικών έργων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης/Π.Ε. Δράμας, τα οποία είχαν πολλές δεκαετίες να πραγματοποιηθούν στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση των έργων η περιοχή θα γίνει προσβάσιμη με ΙΧ καθώς και η επίσκεψη στον καταρράκτη Τραχωνίου.
Δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Παπαδόπουλου ήταν η Πρασινάδα, όπου και εκεί πραγματοποιείται σημαντικό έργο επανακατασκευής τμήματος οδοστρώματος με σαρζανέτ, από το χωριό προς την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Διαπιστώθηκε, παράλληλα, η ανάγκη στήριξης παρακείμενου δρόμου προκειμένου να μην υπάρξει καθίζηση και αποκοπεί εντελώς η επικοινωνία των κατοίκων, από τη μια άκρη του χωριού στην άλλη αλλά και προς την Ι.Μ. της Πρασινάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σίλλης, κ. Ηρακλή Σιαμίδη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συχνή και ουσιαστική παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του.
Ο κ Παπαδόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «έχουμε ακόμα πολύ δουλειά εδώ σε αυτόν τον ορεινό όγκο» και τόνισε πως «τα αυξημένα προβλήματα έχουν να κάνουν με την παραμέληση πολλών ετών από τις προηγούμενες διοικήσεις», καταλήγοντας πως «η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το έμπρακτο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου αλλά και των στελεχών της διοίκησης της Αντιπεριφέρειας Δράμας, έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη διετία με γνώμονα την όρεξη το μεράκι αλλά κυρίως τη γνώση ιδιαίτερα στα τεχνικά ζητήματα που τόσο πολύ έχουν παραμεληθεί».
Τέλος και σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς Διπόταμα, Τραχώνι και Πρασινάδα, διαπιστώθηκε η πρόοδος των εργασιών από ανάδοχες τεχνικές εταιρείες εγνωσμένου κύρους στις κατασκευές καθαρισμού των τάφρων, καθώς και η απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, η οποία κάνει αδύνατη την απορροή υδάτων, κυρίως, την περίοδο του χειμώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στα τεχνικά έργα απορροής, από τα οποία προκλήθηκαν καθιζήσεις στο οδόστρωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!