Επίσκεψη του Στέλιου Πέτσα στη Δράμα την Τετάρτη

0
2004

– Αναμένεται συνέχεια στις εντάξεις σημαντικών έργων που αφορούν τη Δράμα
– Θα ανακοινώσει χρηματοδοτήσεις έργων άνω των 15 εκατ. ευρώ για τους Δήμους Δράμας και Δοξάτου
– Θα γίνουν ανακοινώσεις για τις κερκίδες του δημοτικού σταδίου, την ανάπλαση του περιφερειακού του Κορυλόβου και την ανέγερση του νέου Γυμνασίου Καλαμπακίου

Νέες εντάξεις έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αφορούν τους δήμους Δράμας και Δοξάτου, αναμένεται να ανακοινώσει κατά την έλευσή του στη Δράμα, μεθαύριο Τετάρτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις στον Δήμο Δράμας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και τον Δήμο Καλαμπακίου, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας». Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης θα ανακοινωθεί και επίσημα.
Την έλευση του κ. Πέτσα επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του κ. Πέτσα, αναμένεται να ανακοινωθούν εντάξεις έργων άνω των 15 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις παρεμβάσεις: «Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός υποδομών Δήμου Δράμας», ύψους 10.374.361,99 ευρώ, που περιλαμβάνει την ανακατασκευή των κερκίδων του δημοτικού σταδίου “Αλέκος Φρούσιος” και του πολυχώρου κάτω από αυτές αλλά και το έργο της ανάπλασης, στο περιφερειακό του Κορυλόβου. Παράλληλα αναμένεται να ανακοινωθεί και η ένταξη του έργου του νέου Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου ύψους 4.950.000 ευρώ, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο της ανακατασκευής των κερκίδων στο δημοτικό στάδιο περιλαμβάνει κτηριακές εγκαταστάσεις, αποδυτήρια και αποδυτήρια για ΑμεΑ, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και άλλα. Το εν λόγω έργο είναι ύψους 5.871.400 ευρώ και υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από τον Δήμο Δράμας, μετά τη δωρεά της μελέτης που έγινε από τον Δραμινό κ. Άρη Θεοδωρίδη.
Το έργο της ανάπλασης στον περιφερειακό του Κορυλόβου περιλαμβάνει δημιουργία χώρων κίνησης και στάσης για τους πεζούς, κατασκευή πλατείας στο ύψος του 6ου Γυμνασίου και άλλες παρεμβάσεις ύψους 4.472.000 ευρώ. Η μελέτη έγινε με δωρεά της RAYCAP και του κ. Αποστολίδη προς τον Δήμο Δράμας.
Σε ότι αφορά το νέο Γυμνάσιο Καλαμπακίου, πρέπει να σημειωθεί ότι η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ήταν κάτι που ανέμενε ο Δήμος Δοξάτου, σύμφωνα με όσα είπαν απαντώντας στα «Χ» τόσο ο Δήμαρχος κ. Θεμιστοκλής Ζεκερίδης όσο και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου κα Κυριακή Παπαζώτου. Στην προτεραιοποίηση των έργων του δήμου για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είχε τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η ανέγερση του νέου κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου του Δήμου Δοξάτου, προϋπολογισμού 4.950.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του για την έλευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Μπλούχος επεσήμανε: «Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 θα επισκεφθεί τον Νομό μας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Στο πρόγραμμα της επίσκεψής του, περιλαμβάνονται συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του νομού μας και επισκέψεις σε δύο δήμους.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρίσκεται δίπλα στη Δράμα και με τα χρηματοδοτικά της εργαλεία αξιολογεί και αξιοποιεί τις προτάσεις των φορέων μας, μοχλεύοντάς τες. Υποδεχόμαστε τον κ. Πέτσα, για πολλοστή φορά. Και έχω την αίσθηση ότι υποδεχόμαστε έναν φίλο της Δράμας, του οποίου η μέριμνα και η στοργή προς την ακριτική Ελλάδα, δείχνει το επίπεδο και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αγάπη και συνολική αναπτυξιακή προοπτική παντού στην επικράτεια. Ο νομός μας δεν είναι ένα άσημο κεφάλαιο της επαρχιακής γεωγραφίας της Ελλάδας, αλλά μπορεί να πρωταγωνιστεί σε κάθε τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ