Την τελευταία του πνοή άφησε σε τροχαίο, τα ξημερώματα, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κυριακίδης

0
2862

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε προσέκρουσε σε κολώνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής

Σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 9 Ιανουαρίου στον νότιο περιφερειακό δρόμο, στην περιοχή της Σόφτεξ, έχασε τη ζωή του ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας Χρήστος Κυριακίδης. Το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε προσέκρουσε σε κολώνα, με μοιραία κατάληξη. Η είδηση βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία, αφού πέραν των άλλων επρόκειτο για ένα νέο άνθρωπο μόλις 38 ετών.

Ο Χρήστος Κυριακίδης είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος στην Κοινότητα Μικροχωρίου και στη συνέχεια ως αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας, έχοντας την ευθύνη του τομέα καθαριότητας και ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών. Στον τελευταίο ανασχηματισμό της Δημοτικής Αρχής του ανατέθηκε από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και το αντικείμενο των δημοτικών κοινοτήτων.
Κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, έδειξε απαράμιλλο ζήλο προκειμένου οι τομείς ευθύνης του να βελτιωθούν σημαντικά, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπήρχαν. Ο τομέας της καθαριότητας και της ανακύκλωσης για τον αδικοχαμένο αντιδήμαρχο, ήταν μια πρόκληση συνεχούς βελτίωσης σε καθημερινή βάση. Ο ζήλος που έδειξε στα καθήκοντά του αναγνωρίστηκε και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρά τις πολιτικές ή αυτοδιοικητικές διαφορές.
Η είδηση του θανάτου του, τόσο νωρίς και τόσο άδικα, συγκλόνισε πραγματικά την τοπική κοινωνία. Σπαρακτικές ήταν και οι αντιδράσεις των συναδέλφων του αντιδημάρχων και άλλων δημοτικών συμβούλων που ήταν πολύ δύσκολο να αποδεχτούν το τραγικό συμβάν και τον πολύ πρόωρο χαμό του.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος επεσήμανε τα εξής: «Θρηνούμε την απώλεια του Χρήστου Κυριακίδη. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του φίλου μου και συνεργάτη μου στο Δήμο Δράμας Χρήστου Κυριακίδη. Η ξαφνική και αναπάντεχη απώλεια, κάνει πιο βαριά τη λύπη μου. Ο Χρήστος ήταν ένας λάτρης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρέτησε με συνέπεια από τη θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Κοινοτήτων του Δήμου, ενώ υπήρξε πριν ένας άξιος Πρόεδρος και στην Κοινότητα Μικροχωρίου.
Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά του στον Πολιτισμό, μέσα από τον αγαπημένο του Πολιτιστικό Σύλλογο Μικροχωρίου. Στάθηκε πάντα ακούραστος μαχητής της ζωής, άνθρωπος φιλότιμος, δυναμικός, με ήθος και δημιουργικότητα, ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Για όσους τον γνωρίσαμε η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν πάντα δίπλα μου και είχα μαζί του μια ανθρώπινη και βαθιά σχέση. Στην οικογένειά του, στους οικείους του και στα αγαπημένα του πρόσωπα, απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

Τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ