Έρχεται το πρώτο εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 5×5 στον Δήμο Δράμας

0
1857

Αύριο Τετάρτη θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή του

Τη δημιουργία εργασιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (5×5) δρομολογεί ο Δήμος της Δράμας. Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών. Το θέμα θα εισηγηθεί η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παιδείας και Πολιτισμού κα Αν. Τόλιου Δάντζερα.
Το εργασιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εφόσον υπερψηφιστεί, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στον Δήμο Δράμας και για τη διοργάνωσή του θα είναι υπεύθυνη η αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού. Στόχος του είναι η επαφή των Δραμινών εργαζομένων με τον αθλητισμό, η ανάπτυξη σωματικών και ψυχοπνευματικών χαρακτηριστικών καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος θα συσταθεί τριμελής οργανωτική επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας και θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής, έναν εκπρόσωπο της Αντιπολίτευσης και τον προϊστάμενο ή υπάλληλο της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας ή την αρμόδια Αντιδήμαρχο. Αυτή η επιτροπή θα προκηρύξει το πρωτάθλημα, θα έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και της διεξαγωγής του και θα εγκρίνει την πληρότητα των δικαιολογητικών για την συμμετοχή των ομάδων. Η δε θητεία της θα ακολουθεί την δημοτική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν ομάδες που προέρχονται από όλους τους φορείς (δήμος, σωματεία, επιχειρήσεις, επαγγελματικοί σύλλογοι κλπ) που αναπτύσσονται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Οι ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται μόνο από αθλητές που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση, ή είναι μέλη επαγγελματικών συλλόγων και σωματείων. Κατ’ εξαίρεση κάθε ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει έναν αθλητή που δεν ανήκει σε κανένα φορέα (πχ άνεργοι) ή που ανήκει σε φορέα αλλά αυτός δε δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ή που εργάζεται εκτός των ορίων του Νομού Δράμας αλλά είναι δημότης Δράμας κα μένει μόνιμα στο Νομό Δράμας. Επίσης στην εξαίρεση αυτή ανήκουν και αθλητές που έχουν ενεργό δελτίο στο άθλημα του ποδοσφαίρου την τρέχουσα χρονιά σε εθνική ή τοπική κατηγορία, με την προϋπόθεση ότι είναι κάτω των 35 ετών.
Σε περίπτωση που το σωματείο εργαζομένων δεν μπορεί να συμπληρώσει ομάδα, μπορεί να υπάρξει σύμπραξη μέχρι και δυο σωματείων. Ακόμη θα δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν μέχρι και 2 διαφορετικές ομάδες ανά φορέα, οι οποίες θα έχουν διακριτή ονομασία.
Αν οι συμμετοχές των ομάδων είναι περισσότερες από εκείνες που θα ορίζει η προκήρυξη θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας, ενώ οι ομάδες μπορεί να είναι μεικτές και απαρτίζονται από άνδρες και γυναίκες.
Οι προπονήσεις των ομάδων του εργασιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα γίνονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Δράμας (στα γήπεδα 5Χ5 του οικισμού Αγίου Σάββα, της Καλλιφύτου και του Ξηροποτάμου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ