Εργασίες της ΔΕΗ στη 19ης Μαΐου

0
1950

Υλοποιούνται στο πλαίσιο της παρέμβασης του ΒΑΑ.

Σε εξέλιξη είναι και πάλι τα έργα που υλοποιούνται από την ΔΕΗ στην οδό 19ης Μαΐου και έχουν να κάνουν με την υπογειοποίηση του δικτύου και παρεμφερείς εργασίες στο πλαίσιο του ΒΑΑ. Τα συνεργεία της ΔΕΗ υλοποιούσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας τις προγραμματισμένες εργασίες τους, που αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου παρέμβασης και αναβάθμισης της πρώτης φάσης του ΒΑΑ.

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες αυτές της ΔΕΗ γίνονται κλιμακωτά, ανάλογα με την πρόοδο των υπολοίπων έργων και βεβαίως με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Πάντως και οι εργασίες ύδρευσης αποχέτευσης, που είναι στην τελευταία φάση, σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας, έχουν πάρει παράταση τεσσάρων μηνών, με απόφαση της ΔΕΥΑΔ. Τα συγκεκριμένα έργα του ΒΑΑ έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019, αλλά τελικά η νέα ημερομηνία περαίωσης τους ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2020 και συγκεκριμένα για τις 30 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι απόφαση για την έγκριση της παράτασης της σύμβασης εκτέλεσης των έργων, λήφθηκε από την ΔΕΥΑΔ μετά από σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της.
Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για το ίδιο θέμα, οι λόγοι που οδήγησαν στην παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, αφορούσαν καταρχάς τα σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που έγιναν εντός του 2019 στην περιοχή που κατασκευάζεται το έργο. Στο σημείο εκείνο υπήρξε άμεση ανάγκη για ανακατασκευή φρεατίων όμβριων, που είχαν καταστραφεί με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων σε σπίτια της περιοχής και πιο συγκεκριμένα σε ισόγειες και υπόγειες κατοικίες.Το πρόβλημα αυτό υπήρξε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά την περίοδο που εκτελούνταν τα έργα. Η Τεχνική Υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης έκρινε ότι οι εργασίες που δεν εκτελέστηκαν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, δεν οφείλονται στον ανάδοχο του έργου.Εν τω μεταξύ επειδή και οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ μεγάλης έντασης, η ροή των νερών παρέσυρε υλικά επίχωσης ενώ λόγω των κλήσεων του εδάφους υπήρξε περισσότερη ορμή στους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν. Όλα αυτά ήταν καταστάσεις που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν από τον ανάδοχο και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από την φύση τους σύμφωνα με το σκεπτικό της ΔΕΥΑΔ. Παράλληλα κατά την υλοποίηση των έργων εμφανίστηκε ανάγκη τροποποίησης της μελέτης καθώς ο αγωγός αποχέτευσης που έχει κατασκευαστεί την δεκαετία του ’60 ήταν άγνωστου βάθους και κλίσεων και η ροή του κατέληγε στον πλακοσκεπή αγωγό.
Γενικότερα η συνολική καθυστέρηση που προκύπτει από τις ημέρες που έγιναν οι αναγκαίες παύσεις εργασιών, είναι 121 ημέρες, διάστημα που κρίθηκε τελικώς από την ΔΕΥΑΔ ως περίοδος επιβεβλημένης παράτασης για την ολοκλήρωση των έργων.Σύμφωνα με τον Δήμο Δράμας οι εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης που γίνονται στο πλαίσιο του ΒΑΑ έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό της τάξης του 90%, ενώ και οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού έχουν υλοποιηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ