Ευρωεκλογές 2024: Λιγότερα τα εκλογικά τμήματα περισσότερη η ταλαιπωρία

-Πρ. Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας: Από εκεί που σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν 400-450 εγγεγραμμένοι, θα είναι πλέον 600-700 -35 εκλογικά τμήματα λιγότερα θα λειτουργήσουν στη Δράμα την Κυριακή σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές

0
192

Ομαλά προχωρά η προετοιμασία για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στη Δράμα την ερχόμενη Κυριακή. Σημαντικός κρίκος στην διεξαγωγή τους είναι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα, αφού έχουν κρίσιμο ρόλο για την ομαλή ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Την Δευτέρα έγινε και η τελευταία κλήρωση όσων θέσεων δικαστικών αντιπροσώπων δεν είχαν κληρωθεί, εκεί δηλαδή όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν είχαν αποδεχθεί τον διορισμό τους την προηγούμενη εβδομάδα.
Ωστόσο σε αυτές τις εκλογές φαίνεται ότι πολύ πιθανόν θα υπάρξουν και δυσχέρειες, αφού όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, Αναστάσιος Πούλιος, «Για πρώτη φορά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, τα εκλογικά τμήματα έχουν μειωθεί κατά 2800 περίπου, πανελλαδικά. Ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενώ στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου είχαμε 240 εκλογικά τμήματα, στις ευρωεκλογές της Κυριακής θα έχουμε 205 εκλογικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των ψηφοφόρων σε κάθε εκλογικό τμήμα έχει αυξηθεί. Από εκεί που σε κάθε εκλογικό τμήμα υπήρχαν, κατά ανώτατο όριο, 400-450 εγγεγραμμένοι, θα είναι πλέον 600-700 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι. Έτσι, ίσως υπάρξει μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, ίσως και στην αναμονή για την ψηφοφορία, στην περίπτωση βέβαια που υπάρξει και συμμετοχή των ψηφοφόρων και όχι μεγάλη αποχή».

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!