Εξαιρετικά μεγάλη η ανταπόκριση των Δραμινών στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για Τουρκία και Συρία

0
133

Αρ. Μωυσιάδης: «Σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε κάθε περιφερειακή ενότητα υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια»


Εξαιρετικά μεγάλη είναι η ανταπόκριση των Δραμινών στις πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη από αρκετούς φορείς προκειμένου να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια με αποδέκτη τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Πολύ μεγάλη ποσότητα υλικών συγκεντρώθηκε και στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προκειμένου να παραδοθεί στην έδρα της Περιφέρειας και από εκεί να φθάσει στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού ΑΜΘ. κ. Αριστείδης Μωυσιάδης για την πρωτοβουλία αυτή τόνισε ότι: «Tα κοινωνικά αντανακλαστικά του Περιφερειάρχη μας ήταν άμεσα μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία και τη γειτονική της Συρία που είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες αλλά και μεγάλες υλικές καταστροφές.
Η αντίδραση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου ήταν άμεση όσον αφορά τη συγκέντρωση των αναγκαίων υλικών. Σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε κάθε περιφερειακή ενότητα υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια, να συγκεντρώσουμε τα απαραίτητα υλικά για να βοηθήσουμε τους σεισμόπλητκτους της γείτονος χώρας και της Συρίας. Στην είσοδο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας. Θα την ομαδοποιήσουμε, θα την συσκευάσουμε και θα μεταφερθεί συντονισμένα για να φθάσει στον προορισμό του, από τα κεντρικά της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τις δυο χώρες που έχουν ανάγκη».
Ο κ. Μωυσιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τα κοινωνικά αντανακλαστικά των Δραμινών που για ακόμη μια φορά λειτούργησαν πάρα πολύ άμεσα και γρήγορα με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους. «Δεν είναι η πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Μωυσιάδης και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι ως Δραμινοί για τις ευαισθησίες που επιδεικνύουμε σε στιγμές ανάγκης. Το ίδιο είχε γίνει και με τον πόλεμο στη Σερβία, με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη κλπ. Γενικότερα σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε από τις πρώτες περιοχές που συνδράμουν στο μέγιστο για να μπορέσουν να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Εγώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Λούρμπας οριστήκαμε μαζί με άλλους δυο συναδέρφους να συντονίσουμε όλη αυτή τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας κι αν χρειαστεί και προσωπικά οι ίδιοι να συμμετάσχουμε στην μεταφορά τους θα το κάνουμε».
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας άρχισε από τη Δευτέρα 13 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και η ιερά Μητρόπολη Δράμας κάνοντας έκκληση στους συμπολίτες μας συγκεκριμένα είδη, τα οποία μπορούν να τα παραδίδουν καθημερινά από 8:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και από 4:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Δράμας, στην παλαιά αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και από τον Δήμο Δράμας, καθώς και από άλλους φορείς αλλά και σχολεία, όπως και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας που συγκεντρώνει μόνο φαρμακευτικά είδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ