Εξοπλισμός internet και επικοινωνίας για το Χ. Κ. Φαλακρού

0
3102

Εγκαθίστανται υποδομές internet και wi-fi για τους μελλοντικούς επισκέπτες του κέντρου

Την ανάθεση του έργου προμήθειας και εγκατάστασης δικτυακού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Το έργο προβλέπει την παροχή δικτυακών υπηρεσιών για τη δημιουργία υποδομής internet και παροχής wi-fi σε συγκεκριμένες περιοχές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και μελλοντική χρήση από τους επισκέπτες του κέντρου. Ειδικότερα προβλέπεται, προμήθεια, εγκατάσταση και προγραμματισμός εξοπλισμού και άλλων υπηρεσιών, όπως προμήθεια και εγκατάσταση 6 δικτυακών κατευθυντικών κεραιών , 4 συσκευών routing , 8 συσκευών αναδιανομής wi-fi, 3 ups για μόνιμη παροχή ρεύματος και άλλων υλικών διασυνδέσεων και εξαρτημάτων.
Επίσης το έργο περιλαμβάνει προγραμματισμό συσκευών ασύρματης ζεύξης δύο σημείων με οπτική επαφή μεγάλης απόστασης (>18km) και παροχή wi-fi στην περιοχή του καφέ «ΧΙΟΝΟΤΡΥΠΑ» και στην περιοχή της βάσης του χιονοδρομικού κέντρου στο Οροπέδιο του «Αγίου Πνεύματος» με εμβέλεια 200m από κεντρικό σημείο των εγκαταστάσεων με δυνατότητα απεριόριστης πρόσβασης στο internet με ταχύτητα σταθερή στα 100Mps και δυναμικότητα σύνδεσης όλων των διοικητικών συσκευών και 500 περίπου επισκεπτών του χιονοδρομικού κέντρου.
Σχετικά με το συγκεκριμένο έργο ορίζεται ότι θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία των υπηρεσιών από συγκεκριμένη προσωρινή θέση και υποστήριξη για ένα έτος και παράλληλα συνεργασία με τον ανάδοχο της λειτουργίας του ΧΚΦ των χιονοδρομικών περιόδων 2020-22.
Επίσης θα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της εγκατάστασης δηλαδή θα δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης καμερών και καταγραφικού σε όλες τις θέσεις ενδιαφέροντος του χιονοδρομικού κέντρου, η δυνατότητα εγκατάστασης σταθερής τηλεφωνικής γραμμής, η δυνατότητα επέκτασης της εγκατάστασης για την κάλυψη του συνόλου των περιοχών-θέσεων του ΧΚΦ και τη δυνατότητα ευελιξίας αλλαγής ή εναλλαγής θέσεων.
Σχετικά με την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Υιοί Ν. Νούλικα ΟΕ» επιλέχθηκε το φθινόπωρο του 2020, ως ανάδοχος του έργου της λειτουργίας του, για τη χιονοδρομική περίοδο 2020-2021 και 2021-2022, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ για τις δυο χιονοδρομικές περιόδους. Η πρόταση του αναδόχου που τελικά έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία ήταν η ανάληψη του έργου με 717.283 ευρώ.
Ανάμεσα σε άλλα προχώρησε και η σύμβαση εποχικής μίσθωσης του καφέ «Ανεμοσούρι» στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού για δυο χιονοδρομικές περιόδους, δηλαδή 2020 -21 και 2021-22, με πρόβλεψη δυνατότητας ανανέωσης της εκμίσθωσης με αμοιβαία συμφωνία για μία ακόμη συνεχόμενη χιονοδρομική περίοδο.
Βεβαίως, όλα αυτά καλώς συμφωνήθηκαν σε βάθος τριετίας και καλώς εγκαθίστανται οι υποδομές που θα ενισχύσουν το χιονοδρομικό κέντρο αλλά, τουλάχιστον για φέτος, παραμένει αβέβαιο κατά πόσο τελικώς θα καταφέρει να λειτουργήσει αφού αυτό είναι κάτι που εξαρτάται απόλυτα από την έκβαση της υγειονομικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ