Εξοπλισμός προστασίας από την εταιρεία Raycap δωρεά στο Νοσοκομείο Δράμας

0
14857

Ειδικά υλικά προστασίας παράγει και δωρίζει για το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας.
Μιλάνε στα “Χ” ο Δραμινός αν. καθηγητής καρδιολογίας Κώστας Γκατζούλης και ο δ/ντής του εργοστασίου της Raycap στη Δράμα κ. Πασσιάς Ταξιάρχης.

Παραδόθηκαν ήδη οι πρώτες ποσότητες από προσωπίδες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου Δράμας, που κατασκευάστηκαν από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της Raycap. Η διεθνής εταιρεία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που έχει έδρα στη Δράμα, συνεχίζει την παραγωγή των συγκεκριμένων προϊόντων με βάση τις προδιαγραφές που ζητήθηκαν από το Νοσοκομείο της Δράμας.
Πρόκειται για την συνέχεια μια προσπάθειας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία γιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, οι οποίοι με την βοήθεια του Δραμινού αναπληρωτή καθηγητή καρδιολογίας και διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτροφυσιολογίας της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών κ. Κώστα Γκατζούλη, ήρθαν σε επαφή με την εταιρεία καταθέτοντας την αναγκαιότητα για κατασκευή προστατευτικών προσωπίδων. Η Raycap ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των γιατρών και ο σχεδιασμός αυτός άρχισε ήδη να υλοποιείται.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Κώστας Γκατζούλης είπε ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε από γιατρούς του νοσοκομείου, του ζητήθηκε να μεσολαβήσει προκειμένου να γίνει επαφή με την Raycap και με τον κ. Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή και πρόεδρο του ΔΣ της Raycap προκειμένου να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. “Ο κ. Αποστολίδης έκανε δεκτό το αίτημα και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει όσο μπορεί. Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία που ξεκίνησε από δυο συναδέλφους του νοσοκομείου. Οι προστατευτικές αυτές προσωπίδες χρειάζονται για την προστασία του προσωπικού από την εξέλιξη της πανδημίας”.
Για την ίδια πρωτοβουλία μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ και ο διευθυντής του εργοστασίου της Raycap στη Δράμας κ. Ταξιάρχης Πασσιάς και επεσήμανε ότι η κατασκευή των προστατευτικών προσωπίδων άρχισε την προηγούμενη εβδομάδα. Η εταιρεία, όπως είπε, διαθέτει έναν μεγάλο τρισδιάστατο εκτυπωτή που μπορεί να παράγει γρήγορα πλαστικά μέρη όπως αυτά τα οποία υπάρχουν στις προστατευτικές προσωπίδες. Μετά από πρωτοβουλία γιατρών του Νοσοκομείου, που ζήτησαν από την Raycap να συμβάλλει, εάν υπάρχει η δυνατότητα στην κατασκευή αυτού του εξοπλισμού, η εταιρεία ανταποκρίθηκε. Έχουν ετοιμασθεί κάποια δείγματα τα οποία έχουν αξιολογηθεί τεχνικά και ήδη το νοσοκομείο έχει πάρει τις πρώτες μικρές ποσότητες.
“Οι προσωπίδες είναι εξαρτήματα προστασίας που καλύπτουν όλο το πρόσωπο και αποτελούνται από μια πλαστική διαφάνεια η οποία διαθέτει πλαστικά στηρίγματα και δημιουργεί, μετά τη μάσκα, ένα ακόμη επίπεδο προστασίας στο προσωπικό. Η ανάγκη που υπάρχει για αυτόν τον εξοπλισμό όπως και για την περαιτέρω προστασία του υγειονομικού προσωπικού είναι υπαρκτή και δεν αφορά μόνο στο Νοσοκομείο της Δράμας αλλά και την υπόλοιπη χώρα. Αυτή την στιγμή είμαστε στην φάση που παράγουμε και αξιολογούμε το αντικείμενο για να δούμε στην συνέχεια πως μπορούμε να βγάζουμε μεγαλύτερες ποσότητες. Εμείς πάντως θα υποστηρίξουμε αυτό το αίτημα για όσο καιρό υπάρχει ανάγκη” τόνισε ο κ. Ταξιάρχης Πασσιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ της Raycap και του Νοσοκομείου Δράμας το οποίο έχει εγκρίνει τα υλικά και την κατασκευή των προσωπίδων, το κόστος των οποίων αποτελεί δωρεά της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ