Φάκελο για το Φαλακρό κατέθεσε η Π.Ε. Δράμας

0
2991

– Τεκμηριωμένο αίτημα για την ένταξη του χιονοδρομικού κέντρου στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης κατέθεσε χθες ο κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ
– Σ. Πέτσας: «Πιστεύω σύντομα θα έχουμε κάτι ευχάριστο για το ζήτημα αυτό»


 

Φάκελο με τις κυριότερες ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, με κορωνίδα το ζήτημα του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και την ένταξή του στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, παρέδωσε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.
Ο φάκελος παραδόθηκε κατά την επίσκεψή του κ. Πέτσα χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Ο κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της χώρας, από πλευράς δυναμικού άσκησης χιονοδρομίας και το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως και το μοναδικό μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
«Παρά τα πολλά σπουδαία βήματα που έχουν γίνει την τελευταία περίοδο, από πλευράς θεσμικών εγκρίσεων (έχει τακτοποιηθεί η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που είναι στο τελικό στάδιο και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης παραλαβής στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας), στερείται αναγκαίων υποδομών, καθώς και των υποδομών που θα το καταστήσουν ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, που θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το μεγάλο δυναμικό άσκησης χιονοδρομίας και των δραστηριοτήτων αναψυχής, που για τη Δράμα είναι ζητούμενο. Όλοι λέμε για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου. Αυτό θα το πετύχουμε μέσω του Φαλακρού. Ήδη υπάρχουν περιβαλλοντικά αδειοδοτημένα νέα έργα της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Υπάρχει επίσης σημαντική ανάγκη συντήρησης και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υποδομών προϋπολογισμού της τάξης των 5 εκατ. ευρώ καθώς η τελευταία ένταξη του χιονοδρομικού κέντρου σε αναπτυξιακό πρόγραμμα έγινε το 2003. Δηλαδή πριν από 20 χρόνια. Παρακαλούμε να εξετάσετε την ένταξη της αναβάθμισης του χιονοδρομικού μας κέντρου στο Ταμείο Ανάκαμψης. Θωρούμε ότι ο λόγος σας περνάει και στον πρωθυπουργό αλλά και στην κυβέρνηση, οπότε θα θέλαμε να σας έχουμε σύμμαχο. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αυτό, αλλά και η δική σας προσπάθεια θα είναι καθοριστική» είπε προς τον κ. Στέλιο Πέτσα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, προσφέροντας στον Υπουργό και ένα συμβολικό αναμνηστικό δώρο, που δημιούργησαν με πολύ αγάπη τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου Δράμας αλλά και μια κασετίνα από τα φημισμένα κρασιά της Δράμας.
Ο κ. Πέτσας εξέφρασε τη χαρά του που παρέλαβε μια ολοκληρωμένη πρόταση για το Φαλακρό με στόχο την χρηματοδότηση έργων σε αυτό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Είπε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα λύθηκαν θέματα του χιονοδρομικού κέντρου αλλά τώρα υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο χρηματοδοτικό πακέτο το οποίο απαιτεί, την εντολή για να προχωρήσει από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ξέρετε ότι ο Πρωθυπουργός μας, για τέτοιου είδους θέματα, όπως τα βουνά μας έχει μεγάλη ευαισθησία. Εγώ έχω συζητήσει το θέμα και θα επανέλθω, πιστεύω σύντομα θα έχουμε κάτι ευχάριστο για το ζήτημα αυτό που αφορά την αξιοποίηση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Φαλακρού.
Ο κ. Πέτσας, μίλησε και για το οδικό δίκτυο του Νομού Δράμας, αναφέροντας: «Βλέπω ότι έχουμε μείνει πίσω στα ζητήματα οδικής ασφάλειας και υποδομών. Χαίρομαι που έχουμε σε εξέλιξη μια πρόσκληση που αφορά την οδική ασφάλεια ύψους 355 εκατ. ευρώ. Έχουν υποβληθεί προτάσεις και η πρόταση της περιφέρειας. Αξιολογούνται. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση για τους πρώτους 54 δήμους και πιστεύω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να έχουμε ολοκληρώσει και τη δική μας αξιολόγηση. Να αναβαθμίσουμε το δίκτυο (το οδικό). Το ίδιο έχει να κάνει και με την περιοχή εδώ, στην ΠΕ Δράμας. Σε αυτά τα κονδύλια θα προστεθούν και πάνω από 400 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Άρα θα έχουμε για πρώτη φορά γύρω στα 800 εκατ. ευρώ για να μπορέσουμε να φτιάξουμε λίγο το οδικό μας δίκτυο, που λόγω της υπερδεκαετούς κρίσης έμεινε πολύ πίσω, όπως διαπιστώνετε στην καθη-μερινότητά σας και εσείς (στη Δράμα) όπως τα διαπίστωσα και εγώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ