Φρένο στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ επιχειρεί ο Δήμος Παρανεστίου

0
1972

Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης των κατοίκων.

Στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Παρανεστίου, μετά την αρχική γνωστοποίηση των ΕΛΤΑ ότι κλείνουν τα γραφεία του καταστήματος στην περιοχή, κινείται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου σε συνεργασία και με τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή κ. Κώστα Μπλούχο.

Η λύση που αρχικά είχαν δρομολογήσει τα ΕΛΤΑ ήταν να επισκέπτεται την περιοχή ένας υπάλληλος του οργανισμού, εξυπηρετώντας για μια ημέρα την εβδομάδα και για διάστημα μόνο δυο ωρών σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάολγου. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από την στιγμή που αυτό έγινε γνωστό την προηγούμενη Δευτέρα συγκλήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Παρανεστίου όπου και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση να κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τα ΕΛΤΑ.
“Θέλουμε να μην κλείσει το κατάστημα ή έστω να ανοίγει περισσότερες από μια ημέρα την εβδομάδα” επεσήμανε ο Δήμαρχος Παρανεστίου. Την ίδια ώρα ο κ. Καγιάογλου, σε συνεννόηση με τον Βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχο, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επαφές και σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πίεση στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος τις επόμενες ημέρες.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σημείωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι το πρόβλημα που δημιουργείται είναι μεγάλο, καθώς πέραν των άλλων, αφορά την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων στην περιοχή καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ΑΤΜ για να μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω τραπέζης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή και παράλληλα με την προσπάθεια να ανατραπεί η απόφαση για τον περιορισμό της δραστηριότητας του καταστήματος είναι σε επαφή με τραπεζικούς οργανισμούς προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών κυρίως για την εξυπηρέτηση των συντάξεων καθώς σε ένα σημαντικό βαθμό οι κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Παρανεστίου είναι ηλικιωμένοι.
Εάν δηλαδή το κατάστημα των ΕΛΤΑ τελικώς έκλεινε και με δεδομένο ότι στην περιοχή δεν υπάρχει ούτε τραπεζικό ΑΤΜ θα ήταν πολύ δύσκολο οι συνταξιούχοι να κάνουν μια μακρά διαδρομή μέχρι την Δράμα προκειμένου να εισπράξουν τις συντάξεις τους.
Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Παρανέστι έγινε γνωστό ξαφνικά με μια απλή ανάρτηση στην είσοδο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Παρανέστι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Την ίδια ημέρα συνεδρίασε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παρανεστίου το οποίο τελικώς και κατέληξε σε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τα ΕΛΤΑ. Όπως κατήγγειλε πρόσφατα πάντως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών, η κυβέρνηση επεξεργάζεται την παύση της λειτουργίας 415 καταστημάτων σε σύνολο 700 που βρίσκονται σε λειτουργία. Εάν τελικώς η συγκεκριμένη εκτίμηση επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι περισσότερα από τα μισά καταστήματα θα πάψουν να λειτουργούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ