Γ. Καψημάλης για τα έργα στη 19ης Μαΐου: «Λίγη υπομονή με τον ΒΑΑ»

0
1938

«Η όχληση είναι προσωρινή, αλλά τα έργα θα είναι μόνιμα» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

«Λίγη υπομονή» συνέστησε στα καταστήματα και τους περιοίκους της οδού 19ης Μαΐου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γ. Καψημάλης, αναφορικά με τις οχλήσεις που προκαλούνται αναπόφευκτα από τα έργα υλοποίησης της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης.
Σε ό,τι αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου, είπε, απαντώντας στον δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Αποστολίδη της δημοτικής παράταξης «Project» που έθεσε σχετικό θέμα, ότι: «Η Δημοτική Αρχή δεν ανέφερε πως τα έργα του ΒΑΑ θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο, αλλά ότι μέχρι τότε θα ολοκληρωθεί το μέρος του έργου από τα φανάρια της 19ης Μαΐου μέχρι το ύψος της Δ.Ε.Υ.Α.Δ.».
Ο κ. Καψημάλης πρόσθεσε επίσης ότι το έργο είναι τεράστιο και αλλάζει την όψη της Δράμας, κατά συνέπεια χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωσή του, και πρόσθεσε: «Η όχληση είναι προσωρινή, αλλά τα έργα θα είναι μόνιμα. Οπότε λίγη υπομονή με το θέμα της όχλησης του ΒΑΑ. Καταλαβαίνουμε και διαπιστώνουμε καθημερινά την αγωνία των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής, αλλά καθημερινά βρισκόμαστε εκεί και προσπαθούμε να δώσουμε ταχύτητα στην υλοποίηση του έργου, αλλά και να γίνονται σωστές παρεμβάσεις».
Σε ό,τι αφορά στο θέμα του χρονοδιαγράμματος των έργων, ο κ. Καψημάλης έθεσε και έναν ακόμα παράγοντα, αυτόν του νέου εργολάβου που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου και εργάζεται την ίδια στιγμή στην περιοχή του ΒΑΑ. Όμως, όπως είπε, τελικά η περιοχή θα είναι η πρώτη στη Δράμα με πλήρη ανακατασκευή και όλες τις απαραίτητες υποδομές.
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας του εργοταξίου στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ, που τέθηκε από τον κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή», ο κ. Καψημάλης είπε ότι, όταν εντοπίστηκαν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της κυκλοφορίας, ειδοποιήθηκε αμέσως η Τροχαία και έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Πρόσθεσε ότι σε θέματα ασφάλειας και οι μηχανικοί που επιβλέπουν το έργο είναι άκρως απαιτητικοί προς τον εργολάβο. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη στασιμότητα των ομβρίων που παρατηρήθηκε σε κάποια σημεία των εργασιών του ΒΑΑ κατά τις προηγούμενες ημέρες λόγω των βροχοπτώσεων, ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι σε τρία σημεία των έργων παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, αλλά πρόσθεσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας έχει επιληφθεί του θέματος. Είπε ότι στα επίμαχα σημεία υπήρχαν βουλωμένα φρεάτια από φερτά υλικά, όμως τελικά τα φρεάτια καθαρίστηκαν με τη συνεργασία της Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Πρόσθεσε επίσης ότι, λόγω της εξέλιξης των έργων, τα φρεάτια αυτά δεν έχουν ακόμα την τέλεια απορροή.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας έθεσε και θέμα συμπεριφοράς ορισμένων πολιτών απέναντι στα έργα που γίνονται στην περιοχή παρέμβασης, μιλώντας ακόμα και για διέλευση οχημάτων επάνω από τα πεζοδρόμια στα οποία έχει τοποθετηθεί καινούργια πλακόστρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης, ο κ. Καψημάλης ρωτήθηκε για την προοπτική αποκατάστασης των ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ προς τους Αμπελόκηπους και προς τον οικισμό του Αγίου Σάββα, θέμα που έθεσε για πολλοστή φορά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Project», κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης. Για το θέμα αυτό ο Αντιδήμαρχος είπε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εντάσσονται στην εργολαβία της οδοποιίας που εκτελείται αυτή τη στιγμή. Ανέφερε, ακόμα, ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και στις δύο ισόπεδες διαβάσεις του ΟΣΕ, μιας και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα παραχωρήθηκε στον δήμο από τον ΟΣΕ τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Δήμος Δράμας είναι από τους πρώτους δήμους που θα κάνουν παρεμβάσεις σε σιδηροδρομικές γραμμές και μάλιστα με έργα τα οποία είναι πολύ κοστοβόρα, αφού απαιτούν τη χρήση ειδικών υλικών που εισάγονται από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!