Χαρά Κεφαλίδου: Καταστροφή από τις έντονες βροχοπτώσεις των φθινοπωρινών πατατοκαλλιεργειών στο λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου βάσει του δημοσιεύματος από τα «Χρονικά της Δράμας»

0
1260

Αναφορά κατέθεσε χθες η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό, βάσει του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας», με τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, σχετικά με τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στην παραγωγή πατάτας που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τις τελευταίες μέρες όλο το λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου. Οι πατατοπαραγωγοί, μετά και από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν λόγω της πανδημίας, βλέπουν τις σοδειές τους να χάνονται και ζητούν την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Αναλυτικά η Αναφορά όπως κατατέθηκε:
«Σύμφωνα με δηλώσεις στον τοπικό τύπο του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου, κ. Απόστολου Βέσμελη, μετά από τις συνεχείς επί μία εβδομάδα βροχοπτώσεις στην περιοχή του Νευροκοπίου, έχουν προκληθεί ανεπανόρθωτες καταστροφές στην παραγωγή πατάτας από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα πολλές πατατοκαλλιέργειες σε όλη την έκταση του λεκανοπεδίου να έχουν μετατραπεί σε λίμνη και το 40% της φετινής παραγωγής, που έχει μείνει ασυγκόμιστο, να έχει πλέον καταστραφεί.
Οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής του Νευροκοπίου, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας και ενώ περίμεναν εφέτος μια καλύτερη χρονιά και τιμή στη διάθεση της πατάτας, κινδυνεύουν να υποστούν σοβαρότατες οικονομικές απώλειες, καθώς βλέπουν τη μισή τους σχεδόν παραγωγή μέσα στα λασπόνερα.
Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρονικά της Δράμας» με τις δηλώσεις του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νευροκοπίου και ζητώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και την ενίσχυση των πατατοπαραγωγών του λεκανοπεδίου».

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ