Για προσλήψεις στο ΚΔΑΠ – ΑμεΑ αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο

0
1283

Πρόκειται για συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα παράτασης

Για την έγκριση πρόσληψης προσωπικού στο ΚΔΑΠ – ΑμεΑ του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας καλείται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.
Το θέμα θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου κ. Ανέστης Δερματίδης. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ήδη σε πρόσφατη συνεδρίασή του την πρόσληψη τριών ατόμων στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δράμας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε την πρόσληψη δύο ατόμων κλάδου ΔΕΙ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και ενός ατόμου του κλάδου ΔΕ Οδηγού που δεν προσμετράται στην αναλογία του προσωπικού επί των παρόντων ωφελουμένων. Ο τρόπος πρόσληψης θα γίνει σύμφωνα με τον Ν.2190/1994 και βάσει διαδικασιών πρόσληψης Α.Σ.Ε.Π. Το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη της δαπάνης πληρωμής του παραπάνω προσωπικού θα βαρύνει τον προϋπολογισμό 2021 του Ν.Π.Δ.Δ., όπου υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, μάλιστα, ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι «στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Δράμας φιλοξενούνται 25 παιδιά για το σχολικό έτος 2021-2022 άρα η αναλογία του προσωπικού επί των παρόντων ωφελουμένων είναι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ανά τέσσερις φιλοξενούμενους. Σήμερα στην δομή απασχολούνται πέντε υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, εκ των οποίων η μία, που υπηρετεί ως κοινωνική φροντίστρια, θα δηλώσει παραίτηση λόγω μόνιμου διορισμού της σε άλλη υπηρεσία. Επίσης ο οδηγός που απασχολούνταν στη δομή, παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης. Άρα πρέπει να προβούμε στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος δύο ατόμων του κλάδου ΔΕΙ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και ενός ΔΕ Οδηγού».
Τις τελικές αποφάσεις ωστόσο για την έγκριση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, του Νομικού Προσώπου θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας μεθαύριο, Τετάρτη.
Υπενθυμίζεται ότι το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Δράμας είναι μια σύγχρονη μονάδα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με νοητική στέρηση, κινητική αναπηρία, αναπτυξιακές διαταραχές. Η απασχόληση πραγματοποιείται σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο, το επίπεδο, την προσωπικότητα και την συναισθηματική ανάπτυξη του κάθε παιδιού από έμπειρο και μόνιμο προσωπικό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την υγιή προσαρμογή του, για την εξέλιξη των ιδιαίτερων κλίσεων του και με σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό. Πρωταρχικός στόχος του κέντρου παραμένει η ευχάριστη καθημερινή απασχόληση γεμάτη γνώσεις, γέλιο, χαρά, δράσεις και παιχνίδι. Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ βρίσκεται στην περιοχή της ανάπλασης, σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με άμεση πρόσβαση σε παιδικές χαρές, γήπεδα άθλησης, ποδηλατόδρομους με λουλούδια και δέντρα προσφέροντας ένα υγιεινό περιβάλλον. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!