Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Πολύ σημαντικό βήμα η ανάδειξη του τριπόλου Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι»

0
2653

«Η Δράμα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εναλλακτικό τουρισμό»


Πολύ σημαντικό βήμα για την προώθηση της περιοχής μεταξύ των Νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών ως τουριστικού προορισμού, χαρακτήρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου στον Αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων.
Πρόκειται για την εναρκτήρια συνάντηση που αφορά την υλοποίηση του διατοπικού σχεδίου με τίτλο «Πάρκο Φιλίππων» το οποίο είναι ενταγμένο στα Τοπικά Προγράμματα CLLD LEADER των Αναπτυξιακών Εταιρειών Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Εκεί παρέστη το σύνολο των φορέων της Αυτοδιοίκησης στα διοικητικά όρια των οποίων εκτείνεται η περιοχή εφαρμογής του σχεδίου.
Σκοπός αυτού του έργου, όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, είναι η ανάδειξη του τριπόλου, Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι, για το οποίο μιλά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά την διεξαγωγή του φεστιβάλ Via Egnatia, όταν μετέβη στη Δράμα και η κα Περιστέρη που πραγματοποίησε ομιλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας. «Από τότε είχαμε μιλήσει για τη σημασία που έχει αυτό τρίποδο για εμάς» τόνισε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, εξηγώντας ότι τώρα τίθενται πλέον κάποιοι στόχοι, όπως η αξιοποίηση του ισχυρού brand name της περιοχής για τη δημιουργία τουριστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, η ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού και επιχειρηματικού κεφαλαίου και η ανάπτυξη πιλοτικών δράσεων εναλλακτικού τουρισμού».
Η Δράμα δεν έχει ακτογραμμή, ούτε τη δυνατότητα να βρίσκεται τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη όπως οι Σέρρες, αλλά μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον εναλλακτικό τουρισμό, υπογράμμισε ο κ. Παπαεμμανουήλ, λέγοντας ότι στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει στρατηγική που περιλαμβάνει την καταγραφή και ερμηνεία του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής που στο παρελθόν είχε ενιαίο χαρακτήρα.
«Στόχος μας είναι η δημιουργία τουριστικών πακέτων εμπειρίας (τριήμερο, επταήμερο και δεκαήμερο). Ο επισκέπτης που θα έρθει από μακρινές χώρες θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη πρόταση. Άρα εμείς θα πρέπει να προετοιμαστούμε και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Να δώσουμε τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του τουριστικού προϊόντος που πρέπει να το συνδέσουμε και με τις τοπικές επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους τοπικούς δημιουργούς» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι το σημαντικότερο για να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια είναι να γίνει ένας φορέας διαχείρισης. «Στον τίτλο “Πάρκο Φιλίππων” προτείναμε να μπει ένας υπότιτλος που θα δείχνει τη συνέργεια των τριών νομών» πρόσθεσε ο κ. Παπαεμμανουήλ και εξήγησε «Να προστεθεί το “Αμφίπολη – Δράμα – Φίλιπποι”. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση που έγινε στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Εμείς ως Δράμα, θα επιδιώξουμε να είναι ο Νομός μας κέντρο αυτού του φορέα διαχείρισης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δράμα συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος και στελέχη της εταιρείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, οι Δήμαρχοι Δράμας – Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου – Θεμιστοκλής Ζεκερίδης, Παρανεστίου – Αναστάσιος Καγιάογλου και Προσοτσάνης – Θεόδωρος Αθανασιάδης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Δοξάτου, Κυριακή Παπαζώτου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Δράμας και Προσοτσάνης, Δημήτριος Καραμπατζάκης και Μάρκος Σταυρίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παρανεστίου, Θωμάς Δασκάλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ