Προγραμματισμός για 8 συμβάσεις στο Κέντρο Νεότητας από τον Δ. Δράμας

0
950

Tον προγραμματισμό για τη σύναψη οκτώ συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου, χρονικής διάρκειας έως εννέα μηνών, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των προγραμμάτων που υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού μέσω του “Kέντρου Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης”, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας.

Οι συμβάσεις αφορούν τις ειδικότητες:
1. Ενός (1) ΔΕ φωτογράφων
2. Δύο (2) ΔΕ ζωγράφων
3. Ενός (1) ΔΕ τεχνίτη ψηφιδωτού
4. Ενός (1) ΔΕ αγιογράφου
5. Ενός (1) ΔΕ υαλουργών
6. Ενός (1) ΔΕ κεραμιστών
7. Ενός (1) ΠΕ θεατρολογίας.

Το έργο στο οποίο αντιστοιχούν οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν περιλαμβάνεται στον κύκλο των συνηθισμένων καθηκόντων των υπαλλήλων του Δήμου Δράμας, ο οποίος και δεν διαθέτει τακτικό προσωπικό αυτών των ειδικοτήτων και των αρμοδιοτήτων.
Οι συμβάσεις μίσθωσης έργου, επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου Δράμας, καθώς όπως είναι γνωστό οι συμβασιούχοι αμείβονται αποκλειστικά και μόνο από έσοδα προερχόμενα από την καταβολή αντιτίμου από τους τελικούς ωφελούμενους.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού προχώρησε σε αίτημα για τις εν λόγω συμβάσεις καθώς αυτές είναι απαραίτητες για την απρόσκοπτη υλοποίηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από το Τμήμα Παιδείας, δια βίου μάθησης και πολιτισμού μέσω του “Kέντρου Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης”.
Αυτή τη στιγμή υφίσταται σε ισχύ η σύμβαση με ένα άτομο, ειδικότητας ΔΕ Ζωγράφων, η οποία προβλέπεται να λήξει στις 15 Ιουνίου 2022. Προκειμένου όμως να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία των προγραμμάτων που υλοποιεί το Τμήμα Παιδείας, δια βίου μάθησης και πολιτισμού μέσω του “Kέντρου Νεότητας Γεώργιος Παρασίδης”, επιβάλλεται να υποβληθεί το σχετικό αίτημα στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2022.

Το Κέντρο Νεότητας Δράμας «Γεώργιος Παρασίδης» ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, και τον Σεπτέμβριο συμπληρώνει 34 χρόνια ζωής και προσφοράς στον πολιτισμό της περιοχής μας. Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε πιστό στον στόχο που είχε θέσει ο εμπνευστής αυτής της ιδέας, ο Γιώργος Παρασίδης, το όνομα του οποίου φέρει το Κέντρο Νεότητας. Ακόμη και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας, προσπάθησε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος σε ό,τι αφορά την τέχνη και τον πολιτισμό, που και για τα ίδια τα στελέχη του είναι περισσότερο τρόπος έκφρασης και ζωής. H διάθεση νέων αιθουσών του ανακατασκευασμένου παλιού δημαρχείου για τη λειτουργία του Κέντρου Νεότητας έχει αναβαθμίσει αναμφίβολα τη λειτουργία του καθώς, ο νέος χώρος διευκολύνει το Κέντρο Νεότητας, αφού δίνει τη δυνατότητα παράλληλης παροχής προγραμμάτων και παρέχει καλύτερες συνθήκες μαθημάτων που πλέον γίνονται με μεγαλύτερη άνεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ