Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: «Απαράδεκτα τα περί fake news»

0
1801

– «Από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δεν βγαίνουν fake news όπως κάποιοι θέλουν να πουν»
– Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα που δείχνουν ότι προηγήθηκε απόφαση για συνδρομή μεταφορά, διαμονή και διατροφή των Πυροσβεστών που πήγαν στον Έβρο


 

Απαράδεκτα είναι όσα ακούστηκαν από κάποιους κύκλους, που κατηγόρησαν για fake news τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και την απόφασή του, να υπάρξει συνδρομή στους Δραμινούς Πυροσβέστες που μετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Έβρου.
Αυτό τόνισε εν ολίγοις χθες σε συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο οποίος μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» είπε ότι έχει στοχοποιηθεί 100% και ξεκαθάρισε ότι η ΠΕ Δράμας έχει άριστες σχέσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Από την περιφερειακή Ενότητα Δράμας, δεν βγαίνουν fake news όπως κάποιοι θέλουν να πουν» επεσήμανε ο κ. Παπαεμμανουήλ, προσθέτοντας ότι αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα.
Ο ίδιος νωρίτερα είπε ότι «Εμάς ζητήθηκε η συνδρομή μας (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία). Χωρίς δεύτερη κουβέντα συνδράμαμε… Ως οφείλαμε απέναντι στους Πυροσβέστες μας που τόσα προσφέρουν σε όλους μας. Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά και το δελτίο τύπου, που έχει βγει από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Τοψίδη. Αναπαρήγαγε κάτι χωρίς να το διασταυρώσει… Αυτή η συνεργασία που έχουμε με την Πυροσβεστική δεν θα αφήσουμε με κανέναν τρόπο να διαταραχθεί, όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να το κάνουν. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν από εβδομάδα γυρίσει και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης κ. Βούλγαρης, θα δώσουμε κοινή συνέντευξη τύπου για να αρθεί μια και καλή αυτή η παρεξήγηση».
Σε ερώτηση των «Χρονικών της Δράμας» εάν θεωρεί ότι κάποια μέσα ενημέρωσης τον στοχοποιούν, ο κ. Παπαεμμανουήλ απάντησε: «100%» ωστόσο δεν απάντησε στην ερώτηση, ποια είναι αυτά τα μέσα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό είναι αυτονόητο.
Ειδικότερα για τις ενέργειες που προηγήθηκαν από την ΠΕ Δράμας για την στήριξη των Δραμινών Πυροσβεστών που μετέβησαν στις πυρκαγιές του Έβρου, με αφορμή πρόσφατο δελτίο τύπου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης, ο κ. Παπαεμμανουήλ εξήγησε: «… Όταν προέκυψε η πυρκαγιά στη Δαδιά (στον Έβρο) κληθήκαμε από τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας, κ. Ιωάννη Αραμπατζή, να συνδράμουμε με όσες δυνάμεις είχαμε. Κυρίως μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε στη μεταφορά 18 Πυροσβεστών, από τη Δράμα προς τη Δαδιά. Δεν υπήρχε κάτι προϋπολογισμένο. Ήταν κάτι έκτακτο. Μιλήσαμε με τον κ. Θεόδωρο Χατζόπουλο από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Του είπαμε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την περίπτωση και θα βρεθεί τρόπος να τακτοποιηθεί το ζήτημα της δαπάνης. Δεν ξέραμε πόσες ημέρες θα διαρκέσει αυτό. ¨Ήταν γύρω στις 8 ημέρες από ότι ξέρω. Τελικά σε συνεργασία με τις δικές μας υπηρεσίες, έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Το κόστος καλύφθηκε, όχι από την ΠΕ Δράμας όπως ανέφερε η παράταξη του κ. Τοψίδη, αλλά από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης» Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαεμμανουήλ διάβασε την πρόσκληση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, της 21ης Ιουλίου. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης στο οποίο είναι μέλος ο ίδιος.
«Στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης (της συνεδρίασης) αναφέρεται η έγκριση δαπάνης για την κάλυψη εξόδων μεταφοράς, διατροφής και διαμονής των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς του Νομού Έβρου» είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ για να προσθέσει: «Εμείς ένα εσωτερικό θέμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν μπορούσαμε να το γνωρίζουμε. Δεν ξέραμε δηλαδή ότι η διαμονή και η διατροφή αφορούσε τους Πυροσβέστες της Θεσσαλονίκης ή άλλων περιοχών και όχι της Δράμας. Προς θεού. Δεν θα θέλαμε ποτέ να δημιουργήσουμε τέτοιο θέμα. Ακούστηκε κάτι από κάποιους κύκλους και για fake news. Aυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Εμείς έχουμε άριστη σχέση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα έχουμε και στο μέλλον…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ