Η ταλαιπωρία συνεχίζεται στην πλατεία Ελευθερίας

0
3548

Ουρές καθημερινά και αναμονή μέσα στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες για τη διενέργεια rapid test

Παραμένει, δυστυχώς, το πρόβλημα της έκθεσης των πολιτών στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες που φέρνει ο καύσωνας κατά την αναμονή τους στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Πρόκειται για συνδημότες μας ή επισκέπτες της πόλης που περιμένουν με τις ώρες σε δύσκολες συνθήκες προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο για την covid-19.
Παρά το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν είχε επισημανθεί το πρόβλημα σε σχετικό ρεπορτάζ των «Χ» και άλλων μέσων ενημέρωσης και παρά την ανάγκη να τοποθετηθούν περισσότερα σκίαστρα ή να διατεθεί κάποιος καταλληλότερος χώρος, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία παρέμβαση για την προστασία των πολιτών.
Έτσι και χθες, Δευτέρα 16 Αυγούστου, με τον υδράργυρο να παραμένει ψηλά, δεκάδες πολίτες περίμεναν όρθιοι να εξυπηρετηθούν για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ταλαιπωρία που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αλλά και για έκθεση σε συνθήκες επικίνδυνων θερμοκρασιών. Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι περισσότεροι χρειάζονται τα αποτελέσματα του τεστ για να ταξιδέψουν, ενώ άλλοι για λόγους εργασίας, υγείας κ.ο.κ.
Η αύξηση της επισκεψιμότητας στο δημοτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας, για δωρεάν rapid test αυτή την περίοδο παρατηρείται κατά βάση λόγω των καλοκαιρινών αδειών που έχουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι. Ενώ είναι και πολλοί αυτοί που χρειάζονται τα αποτελέσματα των rapid test και λόγω της αυστηροποίησης των μέτρων στους χώρους εργασίας. Η εικόνα στην πλατεία και χθες Δευτέρα δεν άλλαξε καθόλου από αυτήν που είχαμε περιγράψει στις αρχές του μήνα. Η προσπάθεια των στελεχών του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσουν καθημερινά τους πολίτες είναι υπεράνθρωπη, αλλά οι συνθήκες αναμονής των πολιτών κάτω από τον δυνατό ήλιο και με υψηλές θερμοκρασίες είναι δυσβάσταχτη αν όχι επικίνδυνη για ορισμένους τουλάχιστον. Στον χώρο αναμονής εμπρός από το δημοτικό περίπτερο τα μικρά σκίαστρα δεν εξυπηρετούν περισσότερα από 5 ή στην καλύτερη περίπτωση, 6 άτομα. Την ίδια ώρα, βρίσκονται καθημερινά, σε αναμονή για rapid test στην πλατεία Ελευθερίας, δεκάδες πολίτες από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι με μέσο χρόνο αναμονής τις δύο ώρες, αφού δεν μπορούν να απομακρυνθούν για να μη χάσουν τη σειρά τους.
Για την επίλυση του προβλήματος, είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους κάποια παρέμβαση προκειμένου να μην υπάρχει έκθεση σε τόσο επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Έχουμε ξαναγράψει ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν περισσότερα σκίαστρα, τουλάχιστον για αυτό το διάστημα, κατά το οποίο οι θερμοκρασίες είναι υψηλές. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η λύση της αλλαγής του χώρου διενέργειας των test σε κάποιο καταλληλότερο σημείο.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής και παρά την έντονη δυσφορία που έχει εκφραστεί από τους πολίτες, “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”. Μήπως ευνοούν κάποιους οι δύσκολες συνθήκες αναμονής και για αυτό δεν τις αλλάζουν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!