Κ.Ο. Δράμας για το κολυμβητήριο: «Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του»

0
6285

Είναι άδικο να ταλαιπωρούνται οι αθλητές και οι οικογένειές τους, υποστηρίζει ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας.

Ανήσυχοι παραμένουν οι φίλοι και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας για το αιφνίδιο κλείσιμο του κολυμβητηρίου λίγες ημέρες μετά την επαναλειτουργία του και μετά από την υποχρεωτική παύση 2,5 μηνών. Η ανησυχία τους που εκφράζεται και προς τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας εντοπίζεται κυρίως στους λόγους που οδήγησαν στο νέο κλείσιμο του κολυμβητηρίου.
Ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας (ΚΟΔ) κ. Χρήστος Μπανιώτης μιλώντας στα “Χ” επεσήμανε ότι εκτιμά πως, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει λάβει ο ΚΟΔ από τον Δήμο Δράμας, η λύση θα επέλθει γρήγορα (σε διάστημα περίπου 15 ημερών), καθώς είναι κοινή η επιδίωξη όλων των πλευρών να λυθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.
Ο κ. Μπανιώτης σημείωσε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από πλευράς εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν, κάτι για το οποίο έλαβε την διαβεβαίωση από τον Δήμο Δράμας ότι δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες. “Είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να υπάρξει σύμπλευση όλων των εμπλεκόμενων, ώστε να βρεθεί φόρμουλα για μια μόνιμη λύση στο παλιό κολυμβητήριο” υπογράμμισε ο χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΟΔ.
Ο ίδιος εξήγησε στα “Χ” ότι το πρόβλημα το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί καταρχάς ήταν αυτό των αθλητών που σε ένα μήνα έχουν πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς επίσης και των υποψηφίων σε στρατιωτικές σχολές και ΤΕΦΑΑ. Για αυτά τα άτομα η Δημοτική Αρχή μερίμνησε ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο. “Οι υπόλοιποι αθλητές αναμένουν την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων, προκειμένου να μην υφίστανται κίνδυνοι και το κολυμβητήριο να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερη εισροή ατόμων. Περιμένουμε την αποκατάσταση της βλάβης στο μηχανοστάσιο” σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΟΔ.
Διευκρίνισε επίσης ότι ενδείξεις για το πρόβλημα της βλάβης που προέκυψε στο φίλτρο της κολυμβητικής δεξαμενής υπήρχαν από τον Φεβρουάριο. “Θεωρούμε ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο ίσως να υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα. Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να έχουμε και πάλι διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου”.
Απαντώντας για το θέμα της αδειοδότησης του κολυμβητηρίου που είναι επίσης σε εκκρεμότητα τόνισε: “Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα το οποίο σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί θα λυθεί. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι για όλα τα υπόλοιπα θέματα έχουν κινητοποιηθεί (οι αρμόδιοι) για να υπάρξει έγκαιρα μια λύση. Την λύση την οφείλουμε όλοι στους αθλητές και στους δημότες της πόλης. Έχουμε κάνει κατανοητή σε όλους όπως και στις δημοτικές παρατάξεις την ιδιαιτερότητα του κολυμβητηρίου. Όχι μόνο η Δημοτική Αρχή αλλά και όλες οι παρατάξεις οφείλουν να δουν το πρόβλημα και να καταλήξουν σε ένα χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν”.
Πάντως με φόντο αυτές τις τελευταίες εξελίξεις στο κολυμβητήριο, το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΔ σε χθεσινή ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:
“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, σεβόμενο τα εκατοντάδες μέλη που μας εμπιστεύονται εδώ και 40 χρόνια , κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για το πρόβλημα που προέκυψε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα αυτό να καταστεί μη λειτουργικό από την Παρασκευή 19/6/2020 έως και σήμερα.
Την προηγούμενη εβδομάδα μια διαρροή στο φίλτρο ανακύκλωσης δημιούργησε πρόβλημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα στο μηχανοστάσιο, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν εντολή για κλείσιμο του κολυμβητηρίου και εκτίμηση της κατάστασης.
Παρόμοια διαρροή είχε αντιμετωπιστεί τον Φεβρουάριο του 2020 και από τότε κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και πήραμε διαβεβαιώσεις ότι το θέμα προωθείται για να γίνει η αντικατάσταση του φίλτρου. Δυστυχώς πέρασε ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, εκ του οποίου διαστήματος το κολυμβητήριο ήταν κλειστό για 2,5 μήνες (λόγω COVID-19), στο οποίο δεν πραγματοποιήθηκε καμιά εργασία συντήρησης.
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας με τον Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο. Στη συνάντηση ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τους λόγους αργοπορίας αντικατάστασης του φίλτρου, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης και δεσμεύτηκε να «τρέξει» την διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε σε 15 με 20 ημέρες το Κολυμβητήριο να καταστεί και πάλι λειτουργικό για τους δημότες της Δράμας. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η χρήση του κολυμβητηρίου μόνο για τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε λίγες βδομάδες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (όπου εκεί πολλά εξ αυτών διεκδικούν μόρια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), αλλά και για τα παιδιά που φέτος δίνουν εξετάσεις σε αθλήματα για την εισαγωγή τους στα Τ.Ε.Φ.Α.Α και τις Στρατιωτικές Σχολές. Η λύση απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ιδανική, είναι δυστυχώς λύση ανάγκης.
Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατανοούμε ως ένα βαθμό την φύση και τις δυσκολίες των διαδικασιών που προβλέπονται (χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής, δυσλειτουργία υπηρεσιών κ.λ.π) για την αποκατάσταση της βλάβης, από την άλλη όμως δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε και μάλιστα αυστηρά την αργοπορία των διαφόρων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων του Δήμου για ένα πρόβλημα που τους ήταν γνωστό από τον Φεβρουάριο του 2020 και όφειλαν να το λύσουν πριν αυτό δημιουργήσει επιπλέον θέματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Θεωρούμε ότι προβλήματα που εντοπίζονται νωρίς, είναι έξω από κάθε λογική να μην αντιμετωπίζονται στην ώρα τους. Πάγια θέση του Συλλόγου ήταν και είναι, ότι το προλαμβάνειν λύνει πιο εύκολα τα προβλήματα και μάλιστα η πρότασή μας για ορισμό μόνιμου υπευθύνου συντήρησης του κολυμβητηρίου είναι πιο επιτακτική από ποτέ, κάτι που το θέσαμε και στον Δήμαρχο στην συνάντησή μας.
Όπως είναι γνωστό το κολυμβητήριο παραχωρείται προς χρήση από τον δήμο στους 2 συλλόγους της πόλης μας. Οι παρεμβάσεις που μόνο ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας κάνει τα τελευταία χρόνια στο Κολυμβητήριο με δικά του έξοδα δυστυχώς δεν φτάνουν, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου από την πλευρά τους δεν δείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και κυρίως την απαιτούμενη συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων σε ένα παλιό κολυμβητήριο.
Είναι άδικο και ταυτόχρονα απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται τόσο αθλητές με τις οικογένειες τους όσο και αθλούμενοι δημότες απλά και μόνο γιατί έχει υιοθετηθεί η νοοτροπία ότι αντιμετωπίζουμε οποιοδήποτε θέμα μόνο όταν χαρακτηριστεί «έκτακτο», όταν δηλαδή φτάσει «ο κόμπος στο χτένι» γιατί τότε μόνο μπορούν πιο εύκολα να κινηθούν διαδικασίες.
Τόσα χρόνια έχουμε μάθει να κοιτάμε στα μάτια τα μέλη μας και να είμαστε υπόλογοι για τα λόγια και τις πράξεις μας. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το απωλέσουμε, γι’ αυτό είναι αναγκαίο επιτέλους να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα του υπάρχοντος Κολυμβητηρίου.
Πάντως σίγουρα λύση δεν είναι να περιμένουμε το νέο κολυμβητήριο.
Παρακολουθούμε την πορεία του χρονοδιαγράμματος που μας δόθηκε από τον Δήμαρχο και θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ