Καλλιτεχνικό σχολείο στα Κύργια προτείνει η ΔΔΕ Δράμας

0
5766

– Αρωγός στην προσπάθεια ο Δήμος Δοξάτου
– «Εκτός από τα μαθήματα του κορμού θα κάνει και καλλιτεχνικά μαθήματα» δηλώνει ο κ. Γ. Αραμπατζής από την ΔΔΕ Δράμας στα «Χ»


Πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για τις μεταβολές των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά κατέθεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό πέραν των άλλων ζήτησε την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου Δράμας με έδρα το Γυμνάσιο Κυργίων, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Γιώργος Αραμπατζής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Η πρόταση αυτή στηρίζεται από το Δήμο Δοξάτου ο οποίος είναι αρωγός αλλά και ένθερμος υποστηρικτής στην προσπάθεια αυτή. Το αίτημα θα πρέπει να εγκριθεί αρχικά από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ακολούθως θα τεθεί στην κρίση του Υπουργείου Παιδείας.
«Το ζήτημα είναι αν το Υπουργείο Παιδείας θα εγκρίνει το σκοπιμότητα, ώστε να δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο σημείο της Δράμας, το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο θα συγκεντρώνει παιδιά από όλο το Νομό Δράμας» τονίζει ο κ. Αραμπατζής στα «Χ».
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σχολείο, όπως ακριβώς το Μουσικό Σχολείο, που εκτός από τα μαθήματα του κορμού θα κάνει και καλλιτεχνικά μαθήματα, όπως θεατρική αγωγή, εικαστικά κλπ. Τα παιδιά θα σιτίζονται στο Καλλιτεχνικό Σχολείο, όπως γίνεται σήμερα και στο Μουσικό Σχολείο.
«Ο χώρος του Γυμνασίου Κυργίων επιλέχθηκε γιατί είναι λειτουργικός με άριστες εγκαταστάσεις. Ο δε αριθμός των μαθητών στο σχολείο έχει μειωθεί στους 30. Οπότε το κτήριο του σχολείου που είναι κατάλληλο μπορεί να αξιοποιηθεί για το Καλλιτεχνικό Σχολείο» εξηγεί ο κ. Αραμπατζής.
Καλλιτεχνικά σχολεία υπάρχουν μόνο 9 σε ολόκληρη τη χώρα και υπάρχει λόγος για αυτό. Πρόκειται για σχολεία που είναι δύσκολο να δημιουργηθούν και είναι απαιτητικά. Έχουν τρομερά δύσκολο πρόγραμμα. Για παράδειγμα διαθέτουν ιδιωτικές αίθουσες με ξύλινα πατώματα για το χορό. Προϋποθέτουν δηλαδή κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές ενώ έχουν και μεγαλύτερο ωράριο. Ωστόσο όραμα της ΔΔΕ Δράμας είναι να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο Νομό Δράμας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Αραμπατζής, ο Νομός Έβρου προσπαθεί να δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα τέτοιο σχολείο αλλά δεν τα καταφέρνει λόγω των αυστηρών προδιαγραφών ενώ ενδιαφέρον δείχνουν και άλλοι νομοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερωτηματολόγιο που δόθηκε σε τριψήφιο αριθμό γονέων μαθητών στη Δράμα, δήλωσαν ότι θα έστελναν τα παιδιά τους αν υπήρχε ένα τέτοιο σχολείο.
Σύμφωνα με σχετικά υπουργική απόφαση στην Α’ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων κατόπιν επιλογής. Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου Κινηματογράφου γ) Χορού και κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος σε περισσότερες από μία κατευθύνσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ