Καλύφθηκαν τα κενά καθαρισμού των σχολικών μονάδων

0
2385

Με επιπλέον καθαρίστριες πέραν των μονίμων, αποφάσισε να καλύψει τα κενά για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων ο Δήμος Δράμας.

Συγκεκριμένα στις 20 Αυγούστου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 το πρωί, στο Δημαρχείο του Δήμου Δράμας, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα και από την έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της και Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου.
Ο κ. Ζαχαρίας Κύζας αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εισάγοντας το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ανέφερε στα μέλη ότι λόγω της έναρξης του διδακτικού έτους 2018-2019 προκύπτει θέμα καθορισμού των κενών θέσεων για την καθαριότητα των σχολείων, που δεν καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό, για τις οποίες θα πρέπει να συναφθούν συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Η Σχολική Επιτροπή σύμφωνα και με πρόταση που κατατέθηκε παλαιότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην θεωρήσει κενά τα μέχρι τώρα καλυπτόμενα από αναδόχους καθαριστές/καθαρίστριες, που απασχολήθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά και για τους οποίους δεν υπήρξαν αιτιολογημένα προβλήματα στην εργασιακή τους επάρκεια, σύμφωνα με τις σχετικές εγκύκλιους του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας.
Τώρα λοιπόν προέβη στον καθορισμό των αναγκών για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων που δεν καλύπτονται από τις καθαρίστριες ΙΔΑΧ. και καθόρισε τις κενές θέσεις που προκύπτουν ενώ στην συνέχεια αποφάσισε να προβεί στην σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για την κάλυψη των κενών θέσεων.
Η επιτροπή καθορίζοντας τα κενά ακολουθεί την διαδικασία κάλυψης τους με την πρόσληψη των καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης έργου που έχουν απασχοληθεί κατά τα προηγούμενα έτη και μόνο σε περίπτωση που προκύψει καινούριο κενό θα προχωρήσει στην πρόσληψη νέας από τη λίστα κατάταξης, κλείνοντας έτσι και την εκκρεμότητα αυτή με φόντο την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ