Πρωτόγνωρη η παρέμβαση στο Αρρένων

Μιλά στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Μηχανικός του έργου Γεώργιος Κουρτίδης

0
3495

Μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα επέμβαση -διαμόρφωση στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων της Δράμας, είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση μήνα και συγκεκριμένα από τις 20 Ιουλίου.

 Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι πέραν των οδηγών με την καθοδήγηση του Πολιτικού Μηχανικού κ. Γεώργιου Κουρτίδη από την Καβάλα επιχειρούν να διαμορφώσουν τον χώρο σύμφωνα με την μελέτη του έργου φιλοδοξώντας να καταλήξουν μέχρι τον Νοέμβριο σε μια αισθητικά άρτια και πλήρως ανανεωμένη εικόνα του προαύλιου χώρου του ιστορικότερου σχολείου της πόλης μας.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που μαζί με την μελέτη, η οποία έχει γίνει από την αρχιτέκτονα τοπίου Έλλη Παγκάλου (που έκανε και την μελέτη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), ξεπερνά σε κόστος το 1.200.000 ευρώ το οποίο χρηματοδοτεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της RAYCAP, κ. Κώστας Αποστολίδης ο οποίος υπήρξε κατά το παρελθόν μαθητής του σχολείου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Γεώργιος Κουρτίδης την επίστρωση δαπέδου του προαύλιου χώρου με νέο υλικό και έγχρωμο σκυρόδεμα, τεχνοτροπία που συναντάται στην Ιταλία κυρίως. Πρόκειται για υλικό εγκεκριμένο από την ΕΕ για σχολεία και προαύλιους χώρους το οποίο είναι μεν ανάγλυφο για να είναι αντιολισθητικό αλλά προφυλάσσει από σοβαρούς τραυματισμούς τα παιδιά. Το νέο υλικό του δαπέδου θα τοποθετηθεί ανατολικά, νότια και δυτικά του σχολείου. Το παλαιότερο δάπεδο περιελάμβανε τμήματα με τσιμέντο, με πλάκες πεζοδρομίου και με άσφαλτο, δηλαδή εντελώς ακατάλληλο για την σχολική αυλή.

Όσον αφορά την ανατολική πλευρά της αυλής του σχολείου εκεί θα τοποθετηθούν δυο γήπεδα μπάσκετ με συνθετικό ελαστικό δάπεδο ενδεδειγμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού. Πέρα από αυτό στην νοτιοανατολική πλευρά της αυλής θα δημιουργηθούν δυο γήπεδα πολλαπλών χρήσεων για χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5×5, τένις κλπ.
Παράλληλα στον χώρο που υπάρχει πράσινο θα γίνει μία ευρεία αναδιάρθρωση που θα περιλαμβάνει ανισοϋψή σημεία πρασίνου, πάγκους, περιοχή με παιχνίδια φυσικής, περιφραγμένο λαχανόκηπο και οπωρώνα. Πολλά από τα όργανα που θα χρειαστούν έχουν παραγγελθεί από το εξωτερικό και αναμένεται να βρίσκονται στον χώρο τέλη Οκτωβρίου. Στον σημερινό χώρο πρασίνου θα φυτευτούν και νέα δέντρα όπως και σύστημα αυτόματου ηλεκτρονικού ποτίσματος με 20 κλάδους ανάλογα με τις ανάγκες κάθε είδους φυτών.

Νέα δέντρα επίσης όπως και νέα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στον διάδρομο της κεντρικής εισόδου του σχολείου από την νότια πλευρά.
Στην βόρεια πλευρά της αυλής του σχολείου θα τοποθετηθούν νέα δέντρα και θα σχηματισθούν δυο μικρά παρκάκια. Το σκηνικό της αυλής επίσης περιλαμβάνει αλλαγές και γύρω από την βιβλιοθήκη μεταξύ των οποίων και η δημιουργία υπαίθριων σκακιέρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μετά το πέρας των εργασιών δεν αποκλείεται, εργασίες ανάδειξης και συντήρησης να γίνουν και στο κτιριακό συγκρότημα του σχολείου κάτι για το οποίο διεξάγονται ήδη συζητήσεις αυτό το διάστημα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!