Καμία έδρα δεν είναι κερδισμένη πριν τις εκλογές

0
644

Του Αναστάσιου Νικολαΐδη,
υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νομού Δράμας


 

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου ανήκουν ήδη στο παρελθόν και οι πολίτες καθόρισαν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα και σε επίπεδο κομμάτων, αλλά και σε επίπεδο εκπροσώπων στη Βουλή. Προσωπικά, είχα την τιμή να γίνω αποδέκτης της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της στήριξης των συμπολιτών μου και έτσι στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία εκλέχτηκα εκπρόσωπος της Δράμας στη Βουλή. Όμως, όλα αυτά ανήκουν στο χτες.
Διανύουμε μία νέα προεκλογική περίοδο με χρονικό ορίζοντα τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Είναι προφανές ότι, όπως καμία ψήφος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, έτσι και καμία κοινοβουλευτική έδρα δεν είναι κερδισμένη πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Οι κάλπες θα ανοίξουν ξανά και θα είναι άδειες, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν και με βάση την ψήφο τους θα υπάρξει ένα νέο αποτέλεσμα και σε επίπεδο κομμάτων και φυσικά και σε επίπεδο εκπροσώπων στη Βουλή.
Ειδικά σε εκλογικές περιφέρειες στις οποίες οι έδρες κατανέμονται με βάση τα υπόλοιπα των κομμάτων και όχι την κάλυψη του εκλογικού μέτρου, τα πάντα είναι ρευστά. Η αυξημένη αποχή για λόγους όπως οι θερινές διακοπές, τα νέα έξοδα μετακίνησης και οι καιρικές συνθήκες, η έλλειψη ενδιαφέροντος εξαιτίας αδυναμίας εκλογής συγκεκριμένου υποψηφίου ή ακόμα και η αδιαφορία συμμετοχής σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση λόγω κόπωσης από την κυριαρχία της πολιτικής στον δημόσιο βίο, είναι μερικές μόνο από τις παραμέτρους που μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα, αλλάζοντας τα δεδομένα ακόμα και μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα του ενός μήνα.
Το βασικότερο, βέβαια, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για ένα διαφορετικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι τυχόν ρεύματα μετακινήσεων ψηφοφόρων από κόμμα σε κόμμα. Πρόκειται για νέες εκλογές και εύλογα υπάρχουν νέες προκλήσεις, νέα διακυβεύματα, νέα διλήμματα, στα οποία θα κληθούν να πάρουν θέση οι πολίτες με την ψήφο τους. Στο πλαίσιο αυτό, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές είναι και κοινωνικά και πολιτικά χρήσιμη για όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να αποκτήσουν και η χώρα και ο τόπος μας μία ισχυρή, αξιόπιστη, αποτελεσματική και προοδευτική δύναμη, η οποία θα αποτελεί το όπλο των πολλών για να γίνει η ζωή μας και καλύτερη και πιο δίκαιη. Για να μπορέσει η Δημοκρατική Παράταξη να αποτελέσει καθημερινά και στη Δράμα και σε όλη την Ελλάδα τη φωνή και την ασπίδα όλων των πολιτών απέναντι στα αυξανόμενα προβλήματα.
Προσωπικά, συμμετέχω σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη με αισιοδοξία, δύναμη και πίστη. Παραμένοντας σταθερός στην αρχή μου ότι πρέπει να έρθει επιτέλους η Δράμα στο προσκήνιο, κινούμαι έχοντας στο επίκεντρο τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Όπως έκανα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, αλλά και στα χρόνια που προηγήθηκαν, προσπαθώ να συναντήσω από κοντά και να συνομιλήσω με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μου. Με απλές και ανθρώπινες κουβέντες, μακριά από τον συνηθισμένο ξύλινο λόγο των πολιτικών, κοιτώντας στα μάτια τις Δραμινές και τους Δραμινούς, συζητάω με τους συμπολίτες μου για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, ανταλλάσσουμε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις, ακόμα και όνειρα για τον τόπο μας, τη Δράμα.
Κυρίαρχη στη δραμινή κοινωνία είναι η επιθυμία για αλλαγή σε νοοτροπίες και πρακτικές. Να αφήσουμε πίσω όλα όσα μας πλήγωσαν και να καθορίσουμε με δυναμικό τρόπο το μέλλον. Να βάλουμε ένα τέλος στις χαμένες ευκαιρίες και το παραγόμενο πολιτικό έργο πλέον να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Να αρχίσουν επιτέλους τα νιάτα του τόπου μας να χτίζουν τις ζωές τους εδώ στη Δράμα και να καμαρώνουμε για την πρόοδό τους.
Στις νέες εκλογές ας ψηφίσουμε με την απαιτούμενη περίσκεψη έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της Δράμας. Στις 25 Ιουνίου να κάνουμε μαζί την αλλαγή δυνατή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!